Sursa foto: Facebook/ president.gov.ua

Președintele Volodimir Zeleneski a declarat că premierul Israelului Naftali Bennett încearcă să găsească o soluție pentru a media un acord de pace, așteptat de toată lumea, între Rusia și Ucraina.

Liderul de la Kiev a menționat că „mai devreme sau mai târziu”, Vladimir Putin va trebui să accepte să se întâlnească cu el pentru a pune capăt acestui război ce durează de aproape o lună.

De asemenea, acesta a spus că este recunoscător pentru toate eforturile pe care prim-ministrul Israelului le face pentru a opri acest conflict sângeros, ce a dus la distrugerea a milioane de vieți.

Ucraina nu cedează. Armata rusă, blocată pe mai multe fronturi

„Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuţii cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a ajunge la pace, dacă este posibil”, a spus Zelenski în discursul pe care l-a avut duminică noapte.

Volodimir Zelenski a avut o discuție cu reprezentanții Parlamentului din Israel, precizând că e nevoie cât mai rapidă de negocieri cu Rusia pentru a putea evita o posibilă conflagrație mondială.

Președintele Ucrainei a reușit, în ultimele zile, să își multiplice intervențiile prin videoconferință adresându-se politicienilor străini din mai multe state pentru a putea obține sprijin financiar și umanitar pentru țara sa bombardată de armata rusească.

Reamintim că Israel a adoptat o poziție prudentă după decizia liderului de la Kremlin de a invada Ucraina deoarece Statele Unite sprijină Ucraina și sunt un aliat vechi al Israelului, iar Rusia are soldați în Siria, țară vecină cu statul evreu.

Prim-ministrul Naftali Bennet a făcut o vizită în Moscova, la doar câteva zile după invazia rusească și a avut mai multe convorbiri telefonice cu președintele ucrainean.

Totodată, Zelenski a postat pe o rețea de socializare că „vânătoarea de naziști imaginari” a rușilor trebuie să se oprească.

„Este deja a 25-a zi de când armata rusă încearcă în zadar să găsească nazişti imaginiari de care au afirmat că vor să apere poporul nostru. Tot aşa cum încearcă în zadar să găsească ucraineni care să-i întâmpine cu flori. Şi, cel mai important, militarii ruşi nu pot găsi drumul către casă. Tocmai de aceea, soldaţii ucraineni îi ajută să găseacscă calea către judecata Domnului”, a scris preşedintele ucrainean pe Facebook.

Ucraina a respins ultimatumul dat de ruși cu privire la predarea orașului Mariupol

Articolul precedentUcraina a respins ultimatumul dat de ruși cu privire la predarea orașului Mariupol
Articolul următorJoe Biden vine în Europa. Președintele american, față în față cu liderii europeni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.