Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Ministerul rus al Apărării a dat ultimatum Ucrainei cu privire la predarea orașului Mariupol, după trei săptămâni în care a fost bombardat aproape zilnic.

Generalul-colonel Mihail Mizințev, directorul Centrului Național rus de Management al Apărării, a declarat că toți cei care depun armele le este garantată ieșirea din Mariupol.

De asemenea, acesta a dat asigurări că se vor deschide mai multe coridoare umanitare din oraș, atât în vest, cât și în est.

Războiul ruso-ucrainean continuă să facă victime în rândul civililor

 „Facem un apel la bandiții odioși, care sunt responsabili de viețile a sute de oameni nevinovați și care acum se numesc reprezentanți ai autorităților locale oficiale din acest oraș unic, Mariupol”, a precizat Mizințev, potrivit Digi24.

Totodată, generalul-colonel speră că a mai rămas ceva „uman” în primar și cei care opun rezistență forțelor ruse și vor depune armele, precizând că trebuie să se gândească la civilii care i-au fost încredințați.

Cu toate acestea, edilii orașului Mariupol susțin că forțele rusești deportează oameni fără voia lor în Rusia, chiar și femei și copii. Aceștia au fost duși în tabere de triere, iar unii trimiși spre destinații îndepărtate din Rusia.

Răspunsul Ucrainei nu a întârziat să apară, cu privire la cererea rușilor de a depune armele. Oficialii ucraineni au respins categoric ultimatumul primit din partea Ministerului rus al Apărării. Viceprim-ministrul Irina Vereșciuk a declarat, încă la primele ore ale dimineții, că nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor.

Rușii le-au oferit timp până astăzi, la ora 5 dimineața, pentru a răspunde cerințelor lor. Armata rusă a trimis o scrisoare de opt pagini prin care cereau oprirea imediată a focului și renunțarea la rezistență. Vereșciuk a informat Moscova, cu doar câteva ore înainte de ora stabilită, că acest lucru nu se va întâmpla, iar armata ucraineană va continua să opună rezistență.

 „În loc să vă pierdeţi vremea cu o scrisoare de opt pagini, mai bine deschideţi un coridor!”, a mai spus viceprim-ministrul Ucrainei.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentPSD și PNL „încalecă” statul cu dive, cârciumari, foști procurori, gestionari și cu un funcționar al Primăriei Lehliu-Gară
Articolul următorNegocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, la Ierusalim. Zelenski: „Acesta este locul potrivit”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.