Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat că cetățenii și mediul de afaceri vor beneficia de protecție pentru cel puțin un an de zile, în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie și gaze.

„Cei care vor specula prețurile vor fi supraimpozitați. Companiile care produc gaze naturale din subsolul românesc vor vinde producția la prețuri rezonabile pentru cetățenii români”, a scris fostul edil al Capitalei.

De asemenea, aceasta a mai spus că Ministerul Finanțelor a alocat 2,4 miliarde de euro pentru acest pachet de sprijin destinat populației și economiei naționale.

Firea: „Vom continua colaborarea cu partenerii din coaliția de guvernare”

Totodată, ministrul Familiei a declarat că urmează în următoarele zile o discuție cu partenerii din coaliția de guvernare cu privire la o reglementare cât mai rapidă în domeniul comerțului cu carburanți și al asigurărilor auto.

„PSD consideră că plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, care reprezentau peste 50% din creșterea inflației, va determina o stabilizare a prețurilor de consum, cu un efect pozitiv asupra puterii de cumpărare a populației. Vom continua colaborarea cu partenerii din Coaliția de guvernare pentru o reglementare cât mai rapidă în domeniul comerțului cu carburanți și al asigurărilor auto, care să determine o scădere a costurilor de transport și să reducă astfel presiunea asupra inflației”, a mai precizat fostul primar general al Capitalei.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Gabriela Firea a anunțat că îi va sprijini pe cei 1,3 milioane de copii aflați în sărăcie extremă prin programul european „Garanția pentru Copii.” Banii din acest program vor fi investiți pentru ca cei aflați în nevoi să beneficieze de servicii medicale, sociale și educaționale moderne.

De asemenea, ministrul Familiei a anunțat că va înființa peste 100 de centre de zi pentru copiii vulnerabili și va pune la punct o lege prin care va preveni separarea copiilor de familiile lor.

„În paralel, continuăm munca pentru a transforma toate centrele de plasament din România în case de tip familial – locuri mai prietenoase, mai sigure, mai aproape de sensul cuvântului acasă”, a precizat în acea perioadă fostul edil al Capitalei.

Citește și articolul: Gabriela Firea: „Protejăm copiii aflați în situații de risc”

Articolul precedentSlovenia a anunțat revenirea diplomaților în Kiev
Articolul următorFinlanda rămâne cea mai fericită ţară din lume. Pe ce loc se situează România