Auzind ce se vorbește prin spitale, ministrul Sănătății a ținut să dea lămuriri cu privire zvonurile potrivit cărora personalul de la ATI ar urma să fie remunerat mai puțin de-acum încolo, insistând că nu s-ar fi pus problema de așa ceva. „Nici gând”, spune ministrul Voiculescu, cel care cataloghează respectivele zvonuri ca fiind rău intenționate, parte a unei campanii de denigrare derulate împotriva sa.

„Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare și la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăștiate de diverse persoane iresponsabile că guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Nu a fost nicio discuție în guvern sau în coaliție despre așa ceva, iar poziția Ministerului Sănătății vă asigur că este clară: nici gând”, a scris pe Facebook ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Motivul pentru care Vlad Voiculescu s-a simțit obligat să dea această explicație

Tot ieri, Dorel Săndesc, preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, a postat un anunț care a stârnit reacția opiniei publice, adăugând că în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, specialiştii din domeniul Terapiei Intensive au intentia să demosioneze în masă şi să constituie într-un grup care va oferi servicii spitalelor, fiind de părere că în momentul de față o astfel de decizie nu ar fi eloc una oportună, având în vedere că personalul ATI este, fără da și poate, unul esențial.

Mesajul lui Săndesc îi atrăgea atenția inclusiv Liei Olguța Vasilescu, cea care ținea să sublinieze că nu „clasa politică” e vinovată, ci actualul guvern care „a luat” ceea ce „PSD ar fi dat”.

Mai mult, managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşică, a spus la rândul lui că scăderea sporurilor va influența plecarea personalului din secţiile COVID.

Rămâne de văzut dacă zvornurile se vor potoli iar spiritele calma, odată cu anunțul ministrului Voiculescu.

Flavia Groșan, „medicul anti-sistem”, mare admiratoare a Dianei Șoșoacă

Articolul precedentVIDEO – Proteste în mai multe orașe din țară. Șoșoacă a scandat „Dacii liberi”
Articolul următorTeodorovici reîncălzește disputa cu actuala guvernare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.