Daniela Popa (PSD), la un an de mandat în cadrul Consiliului Local Sector 1: „Încercăm să fim o oază de normalitate într-un deșert de proiecte făcute pe genunchi”

Consilierul PSD Daniela Popa a postat pe pagina sa de Facebook raportul de activitate în primul an din mandatul de consilier local în Primăria Sectorului 1.

Social democrata a trecut în revistă ce a reușit să facă pentru cetățeni, precizând că primul mandat al actualei conduceri a Primăriei este caracterizat de un haos administrativ de neimaginat. Astfel, Popa menționează faptul că în perioada 2020-2021 a participat la toate ședințele de consiliu, reprezentând mereu interesele cetățenilor și susținând proiectele bune în interesul comunității locale.

Mai mult, consilierul PSD și-a adus „aportul responsabil și echivoc” în Comisia de administrație publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor și patrimoniu, precizând că a susținut inițiativele legislative sustenabile și a adus amendamente celor care au avut nevoie de îmbunătățiri.

„Am fost întodeauna susținătoarea unui sector prietenos pentru copii”

Anul trecut, Popa a inițiat Proiectul de Hotărâre privind aprobarea implementării Proiectului educațional și social „Grădinița de Vacanță”- Pachet de servicii educaționale și social pentru preșcolarii în perioada iulie-august 2021.

Totodată, ea a amintit că a propus majorarea burselor sociale pentru elevi.

„Am amendat hotărârea privind cuantumul burselor elevilor din Sectorul 1 și am propus amendamentul pentru majorarea burselor sociale la 400 de lei pe lună pentru fiecare elev. Bursă acordată în temeiul art. 13. Lit. b) din Ordinul nr. 5576/7.10.2011 privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat „elevii din mediul rural” care sunt școlarizați într-o altă localitate întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu precum și a burselor de performanță, studiu și merit”, se arată în raportul de activitate.

De asemenea, Popa a inițiat proiectul de hotărâre privind continuarea funcționării centrelor de zi ca unități de educație timpurie antepreșcolară cu regim de creșă în strucutra DGASPC Sector 1.

Mai mult, ea a mai precizat faptul că fiecare cetățean are dreptul la o locuință decentă, motiv pentru care a inițiat un proiect privind acordarea unui ajutor de urgență pentru plata chiriei, ca măsură de prevenire și combatere a marginalizării sociale persoanelor care figurează pe listele de priorități aprobate anual prin hotărâri ale Consiliului Local Sector 1 al Municipiului București.

„Am luat toate măsurile legale pentru a le oferi cetățenilor aflați într-un moment de cumpănă, accesul la o locuință decentă, un drept fundamental al omului, deseori ignorat”, a declarat Daniela Popa.

„Încercăm să facem ce trebuie”

Fostul viceprimar a mai precizat că toate activitățile pe care le-a desfășurat anul trecut au fost din respect pentru cetățenii Sectorului 1 și s-au derulat „cu bună-credință și corectitudine.”

De asemenea, Daniela Popa a mai menționat în raportul său de activitate că împreună cu colegii de la PSD a reușit să impună mai multe amendamente pe domeniile de sănătate și educație, obținând astfel mai mulți bani pentru școli și spitale.

Astfel, la sănătate s-au alocat 13,3 milioane de lei pentru cheltuielile de funcționare și investiții urgente pentru cele 4 spitale din Sectorul 1. De asemenea, 5 milioane de lei au mers pentru introducerea în lista obiectivelor de investiții a proiectului „Construirea unui centru de transplant multi-organ în cadrul spitalului clinic Sfânta Maria”, prin construirea unui corp nou de clădire.

Mai mult, au fost alocați 6 milioane de lei pentru îngrijirea spațiilor verzi și modernizarea străzilor din sector, 2 milioane de lei pentru funcționarea și mentenanța sistemului de supraveghere al Poliției Locale și 5 milioane pentru asistență socială.

Anul trecut, Daniela Popa a avut peste 30 de interpelări adresate Primarului Sectorului 1 privind transparența administrativă, o sesizare la Curtea de Conturi, 6 sesizări adresate Prefectului Municipiului București, privind legalitatea proiectelor de hotărâre supuse aprobării Consiliului Local Sector 1 și 30 de solicitări de informații, la care a primit răspunsuri parțiale sau deloc.

De asemenea, a avut audiențe pe teren de fiecare dată când i s-a solicitat acest lucru și a primit sesizări pe email și telefonic.

Daniela Popa „îi bate obrazul” primarului Clotilde Armand

VIAAndrei Narița
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentAUR vrea „liber” la petarde
Articolul următorCâciu: „E un eşec al liberalizării pieţei de energie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.