Lui Mazăre i-a fost admis, de principiu, recursul în casație în cazul dosarului „Retrocedărilor de pe Litoral”

În data de 7 februarie 2019, Înalta Curte dădea decizia definitivă în dosarul „Retrocedărilor de pe Litoral”, 32 de persoane fiind găsite vinovate, printre care și Radu Mazăre

În urma cererilor de recurs în casație, formulate de Radu Mazăre, împreună cu ceilalți doi condamnați în dosarul „Retrocedărilor de pe Litoral”, un complet format din trei judecători aparținând Înaltei Curți de Casație și Justiție, a admis de principiu, scrie Ziare.ro.

Mazăre mai are o șansă

Radu Mazăre, mesaj din Rahova: „După ce am făcut pușcărie în Madagascar, unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete, crede oare cineva că nu o supraviețuiesc în pușcăriile din România?”

„Admite, in principiu, cererile de recurs in casatie formulate de recurentii-inculpati Andrei Aurel Jean, Barbu Paraschiva, Borcea Cristian, Constantinescu Nicusor Daniel, Darie Ruxandra Luminita, Dima Alin Horatiu, Dospinescu Daniela Ramona, Ene Daniel, Ghitulescu Bogdan, Giurgiucanu Georgica, Ionescu Valentin Gheorghe, Marica Ion, Mazare Radu Stefan, Miron Dan, Nejloveanu Niculae, Puscasi Carmen, Puscasi Marius, Racu Constantin, Savulescu Emil Dragos si Tudorache Rasvan Mircea impotriva Deciziei penale nr. 32/A din data de 7 februarie 2019, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in Dosarul nr. 6536/2/2008”, a precizat sursa citată.

Mazăre scapă de pușcărie. Curtea de Apel Constanța îl achită definitiv pentru abuz în serviciu

Tot de principiu, atunci când vorbim despre recurs în casație, vorbim despre o metodă de atac cu șanse reale, astfel că decizia care a fost dată pe 19 ianuarie 2021, a fost stabilită pentru data de 2 martie 2021, la orele 9:00. Vor fi atunci audiați toți cei care au fost condamnați în dosarul „Retrocedărilor de pe Litoral”, laolaltă cu părțile vătămate reprezentate de Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Constanța, Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Navodari și Ministerul Finanțelor Publice.

În data de 7 februarie 2019, Înalta Curte dădea decizia definitivă în dosarul „Retrocedărilor de pe Litoral”, 32 de persoane fiind găsite vinovate, printre care și Radu Mazăre, fostul primar al Municipiului Constanța. În urma deciziei, atât statul cât și Municipiului Constanța primeau înapoi zeci de hectare, în timp ce inculpații primeau, însumat, 120 de ani de închisoare. Se vorbea, la acea vreme, despre un prejudiciu cu o valoare de 114 milioane euro, 77,77 milioane euro fiind în dauna statului român, iar 36,16 milioane euro în dauna Municipiului Constanța.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentProcurorii constănțeni anchetează cazul oilor scufundate în Portul Midia
Articolul următorViorica Dăncilă nu mai are răbdare până să își lanseze cartea-interviu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.