Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Biroul Politic Județean al PNL Iași a adoptat o rezoluție referitoare la modul în care conducerea PNL a negociat postul de prefect al județului Iași. Asta, deși „împărțeala” funcțiilor de prefecți s-a făcut după un algoritm simplu, partidul care are șefia Consiliului Județean să numească și prefectul. Toate bune și frumoase, numai că la Iași, unde șef CJ este liberalul Costel Alexe, funcția de prefect, ocupată încă de Marian Grigoraș, a fost cedată către social democrați.

„Luând act de recentele informaţii apărute în mass-media, BPJ al PNL Iaşi constată că principiile negocierii stabilite în interiorul Partidului Naţional Liberal au fost încălcate şi solicită preşedintelui partidului care a condus si conduce echipa de negociere remedierea modului în care postul de prefect al judeţului Iaşi a fost negociat de către PNL. În discuţiile interne s-a insistat şi a solicitat ca mandatul de prefect să revină formaţiunii politice care deţine conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, datorită caracterului echitabil şi a conservării relaţiei de armonie şi echilibru între instituţii. Din păcate, aceste mandate au fost negociate arbitrar, constatând că în alte judeţe cu o situaţie similară, mandatul de prefect a fost revendicat de PNL, acolo unde partidul deţine Consiliul Judeţean”, arată un comunicat de presă al PNL Iaşi, postat pe contul de socializare.

Totodată, susțin reprezentanții PNL Iași, „niciodată în istoria recentă, instituțiile ieșene nu au avut o relație mai strânsă, mai coagulată, ca în perioada de activitate a prefectului Marian Grigoraș, un excelent mediator al acestora”. Mai mult, „Instituția Prefectului Iași a fost depolitizată în guvernarea liberală iar prefectul promovat de PNL nu este membru de partid și a fost un exemplu de reprezentant al Guvernului în teritoriu, echidistant, onest, un exemplu pentru administrație, apreciat chiar și de către primarii PSD sau USR. Instituția Prefectului Județului Iași are o conducere apolitică, profesionistă, cu experiență administrativă și având o ținută morală și profesională ireproșabilă. Instituția Prefectului Județului Iași este un model de administrație echidistantă și transparentă, deschisă comunicării și colaborării”, au mai transmis cei de la PNL Iași.

Un motiv în plus pentru care liberalii ieșeni, nu doar că îl susțin în continuare pe Marian Grigoraș, dar atrage atenția „conducerii centrale să ia act de această rezoluție”, mai mult, să caute soluții de îndreptare a acestei situații. „În caz contrar, există riscul atingerii unui fir roșu între relația filialei județene a PNL Iași și conducerea centrală a Partidului Național Liberal și afectării încrederii noastre în politica de conducere a partidului”, a concluzionat PNL Iași.

Cîțu a anunțat „tandem” la conducerea județelor: șeful CJ-ului și prefectul, din același partid

Articolul precedentLucian Bode spune că România se află pe primul loc în UE la vaccinările fictive
Articolul următorCladiu Năsui, după ce a văzut proiectul de buget pe 2022: „Singura ideologie este acapararea puterii și banilor contribuabilului”