Lucian Bode (captură video)

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, afirmă că România ar lua „aurul” în ceea ce privește vaccinările fictive, dat fiind că țara noastră ar fi pe primul loc în Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, România are și una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE, până sâmbătă fiind vaccinate 7.718.704 de persoane, adică 39,76%. Potrivit datelor oficiale, până pe 18 decembrie au fost administrate în total 15.606.929 doze – ieri 28.320, dintre care 4.556 doza I. În același timp, potrivit informațiilor oficiale, până pe 19 decembrie pe teritoriul României au fost înregistrate 1.798.205 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 10.729 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Evident, românii nu se înghesuie la vaccinare, iar acestora acum li se adaugă și cei care vin acasă din diaspora, dat fiind că, potrivit lui Bode, aproximativ 13.000 de români dintre cei care au intrat în ţară în ultimele 24 de ore (calculate aseară) nu sunt vaccinaţi și nici nu au test PCR, astfel că au intrat în carantină.

Referitor la ceea ce fac autoritățile, ministrul de Interne a arătat aseară, la B1 TV, că sunt sute de dosare penale în lucru, în cadrul cărora sunt cercetate peste 1.000 de persoane.

Să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire. Dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, „vaccinarea la chiuvetă”. Suntem pe locul I în Europa la această infracțiune.

Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode.

Acesta a avertizat totodată că „instituțiile statului își vor face datoria” în continuare, în acest moment fiind, evident, o atenție concentrată inclusiv pe situația de la frontiere.

În cele 12 puncte de trecere a frontierei internaţionale avem toate fluxurile funcţionale, şi vorbesc de 52 de artere cu tot ceea ce înseamnă arteră funcţională, cu staţii echipate cu tablete, acele tablete le folosesc poliţiştii de frontieră pentru a verifica documentele de călătorie, mergând spre autoturisme, nefiind obligaţi să vină și să iasă din autoturism. (…)

Când intră în frontieră, la Nădlac sunt două artere din cele zece dedicate celor care nu au vaccin, care nu au test PCR şi care nu fac dovada că au trecut prin boală. Din cei 120.000 de români care au intrat în ultimele 24 de ore în România, 12.800, aproape 13.000, nu au avut nici test, nici vaccin, nici nu au putut face dovada că au trecut prin boală. În consecinţă, angajaţii DSP au procedat la întocmirea dosarului de carantinare. (…)

Transmit un semnal cât se poate de clar şi de serios. Orice nerespectare a deciziei de carantinare din partea celor care sunt în astfel de situaţii înseamnă infracţiune, înseamnă dosar penal. Nu aş vrea să îşi strice sărbătorile, nu aş vrea ca niciunul dintre românii care vin de sărbători acasă, dar care sunt în situaţia celor 13.000 de astăzi, să ajungă să sâvârşească o infracţiune. Cer responsabilitate din partea tuturor pentru că instituţiile statului îşi vor face datoria”, a mai spus Bode, pentru sursa citată.

Articolul precedentRafila: „Nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze ca să nu aibă probleme la intrarea în România”
Articolul următorPNL ar fi cedat Prefectura Iași către PSD încălcându-și algoritmul „împărțelii” funcțiilor