Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, trimite săgeți către actualul lider al social democraților, Marcel Ciolacu, insinuând că în CV-ul acestuia ar fi un plagiat. De altfel, Dragnea consideră că acesta a și fost motivul pentru care PSD s-a implicat în scandalul Florin Roman, cu acuzații spre aleșii USR.

„În CV nu există nicio rubrică privind caracterul. Eu nu mă uit să văd dacă diploma este reală. Am auzit că la Ciolacu a fost un plagiat. Nu am de unde să știu lucrurile astea. În funcții vor ajunge oameni mediocri, singura șansă e să faci ca această mediocritate să fie cât mai mică”, a spus Liviu Dragnea, dminică seara, la Realitatea PLUS.

Până când aceste supoziții nu vor fi verificate, nu putem merge decât pe prezumția de nevinovăție, iar cel care nu are dreptate să plătescă, într-un fel sau altul.

Acuzații din toate direcțiile

Tema plagiatelor sau a diplomelor ori lucrărilor de doctorat inexistente a fost intens dezbătută în ultima vreme. Astfel, săptămâna trecută a fost „tranșat” cazul lui Florin Roman, care și-a dat demisia din funcția de la Ministerul Digitalizării, din cauza unei diplome inexistente pe care și-a trecut-o în CV.

Au fost trimise și „săgeți”, cu privire la cartea de matematică pe care Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor) evită să o prezinte public, la aproape 20 de ani de la listarea în catalogul cărţilor în curs de apariţie sau CIP de la Biblioteca Naţională a României, ori acuzațiile făcute de Emanuel Ungureanu (USR) la adresa lui Boc, privind doctoratul acestuia. De altfel Ungureanu oferă o recompensă de 500 de euro celui care găsește teza edilului din Cluj, precizând că „sigur e ceva lucrare rară”.

Răspunsul lui Emil Boc nu a întârziat să apară, acesta fiind unul destul de dur. „N-o să permit nimănui să încerce să-și bată joc de munca mea de 6 ani, pentru că a fost făcută corect, pe baza studiilor efectuate în țară și în străinătate. Am susținut-o la Babeș Bolyai. A fost acredită de Comisia de Doctorate. Am publicat-o și poate fi găsită la Bibliotecii Universității Babeș Bolyai și la alte biblioteci din țară. O am și acasă si pot oferi poze, detalii despre carte”, a spus Boc la Realitatea Plus, subliniind că fostul său contracandidat la Primăria Cluj-Napoca ar trebui să își respecte limitele. „Te rog să-ți vezi de lungul nasului, pentru că în afară de otravă nu ai făcut nimic, un terchea-berchea, ai luat 3% în alegeri cu mine”,  a spus, tăios, Emil Boc.

Sorin Grindeanu: „A produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara”

Articolul precedentCladiu Năsui, după ce a văzut proiectul de buget pe 2022: „Singura ideologie este acapararea puterii și banilor contribuabilului”
Articolul următorGrevă spontană la Căile Ferate