Foto-Primăria Sectorului 6

În fapt, consilierii locali din Sectorul 6 au mai avut pe „masă” acest proiect de hotărâre și luna trecută, însă nu a fost aprobat. Edilul Ciprian Ciucu a schimbat tactica și l-a introdus pe ultima sută de metri. Figurează pe ordinea de zi „suplimentară” a ședinței de Consiliu Local, de marți, 21 decembrie ac.

„Acest proiect ar însemna subcontractare pentru serviciul de salubritate. Suntem somați atât de Curtea de Conturi, cât și de ANRSC, să delegăm serviciul de salubritate. Ne paște o amendă usturătoare. Votul din acest moment este foarte important

În lipsa acestuia, suntem în imposibilitatea de a scoate la licitație serviciul de colectare selectivă, de transport al deșeurilor la stația de sortare. Trebuie să facem o companie mică, limitată, dar fâșneață, să facă treabă. Suntem al doilea Sector după Sectorul 1 care plătește mult pentru salubritatea stradală. Pe baza studiului făcut, dacă nu delegăm serviciul de salubrizare, costul va crește cu 20 de milioane de lei pe an”(n.r costul de gestionare a deșeurilor), declara primarul Ciprian Ciucu, înainte ca proiectul să fie suspus aprobării, în noiembrie ac.

Primarul din Sectorul 6, Ciprian Ciucu, vrea să înființeze firmă de salubritate. „Măsura este anti-liberală”

Proiectul a fost respins și a fost criticat de grupul consilierilor PSD. Ei au făcut referire la faptul că nu ar aduce nicio economie la bugetul local. S-au raportat la costurile altor sectoare care au implementat această metodă și i-a făcut pe bucureșteni să scoată mai mulți bani din buzunare pentru salubritate.

Au dat exemplu Sectorul 3, unde cheltuielile sunt fabuloase, chiar dacă firma este în subordinea Consiliului Local.

 În acest Sector, cheltuielile pentru salubrizarea cu firma Primăriei depășesc 200 de milioane de lei, în anul 2021. La fel s-a întâmplat și anul trecut, când au ajuns la aproape 170 de milioane de lei. Cheltuielile Primăriei din Sectorul 3 sunt mai mari comparativ cu cele generate de o firmă privată. Această unitate administrativă plătea aproximativ 140 de milioane de lei, când de salubrizare se ocupa firma Rosal.

Intenția primarului Ciprian Ciucu a fost aspru criticată și de Violeta Alexandru, deputat PNL. În opinia ei, măsura este anti-liberală și contravine promisiunilor din campania electorală. Înființarea companiilor de stat nu a fost „încurajată” de PNL.

Se votează o societate a primarului Băluţă, de la Sectorul 4 şi una a primarului Ciucu de la Sectorul 6. Sunt mirată de abordarea unui liberal, care este primarul de la 6, de a înfiinţa companii. Reamintesc consilierilor generali PNL că noi, în campania electorale şi dinaintea campaniei electorale, prin consilierii generali, am militat pentru desfiinţarea companiilor, nu pentru înfiinţarea altora noi”, a precizat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Citește și: Cum ajungem să plătim taxa pe gunoi de trei ori mai mult

Articolul precedentPolițiști din Argeș, în arest la domiciliu pentru luare de mită
Articolul următorGermania vrea să achiziționeze vaccinuri din România
Georgiana DRAGOMIR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”