Sursa foto: Facebook

Într-o conferință de presă, Ludovic Orban i-a cerut demisia lui Cîțu pentru că a ajuns să reprezinte „o frână pentru negocierile în care poate să fie implicat PNL”. Mai mult, fostul președinte al Partidului Național Liberal îl acuză că nu a ținut cont de nimic în lupta pentru câștigarea funcției în partid.

„Solicit demisia din funcţie a preşedintelui PNL, Florin Cîţu, că e executat orbeşte toate ordinele primite, fără să ţină cont de consecinţele drastice pentru România, iar azi este o frână pentru negocierile în care poate să fie implicat PNL”, a spus, miercuri, Ludovic Orban, relatează Antena3.

Totodată, Orban îi cere demisia și președintelui Klaus Iohannis, dar știe că nu are niciun efect. „Azi ar fi potrivit să cer şi demisia preşedintelui Klaus Iohannis, dar nu o fac pentru că ştiu că o fac degeaba. Îl somez să-şi aducă aminte că e preşedintele României. Iohannis să înceteze bătaia de joc la adresa românilor”, a mai precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban consideră că Cioloș a fost umilit de președintele Iohannis

După ce guvernul propus de Cioloș nu a trecut de Parlament, Ludovic Orban e de părere că președintele României a vrut să pedepsească USR pentru aruncarea țării într-o criză politică fără precedent.

„Nu e vina lui Cioloş că nu a luat voturile pentru guvern, nu şi-a dat seama că Iohannis nu l-a desemnat ca să găsească o soluţie pentru criză, ci ca să-l pedepsească şi să-l umilească. Răspunderea pentru prelungirea crize aparţine preşedintelui Iohannis şi slugilor din conducerea PNL care au ascultat orbeşte de porunca lui Ioahnnis de a nu desemna un candidat de premier”, a conchis Orban.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a precizat în repetate rânduri că cea mai bună soluție pentru rezolvarea crizei politice sunt alegerile anticipate. Mai mult, social-democratul susține că președintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat din funcție după ce criza politică va fi rezolvată. Pe lângă asta, liderul AUR, George Simion, a precizat la începutul lunii octombrie că dacă președintele îl va propune tot pe Cîțu premier, va iniția procedurile de suspendare din funcția de președinte.

„Am văzut că acum găsim susținere în Parlament. Nu am discutat, dar am văzut în spațiul public că oameni din mai multe formațiuni politice încep să fie deschiși la propunerea noastră”, a spus George Simion în acea perioadă.

Florin Roman îl acuză pe Ludovic Orban că ar fi trădat PNL pentru USR

Articolul precedentIohannis, ședință pe tema restricțiilor, la Palatul Cotroceni
Articolul următorPartidele, convocate la consultări pentru ieșirea din criza politică
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.