Iohannis, ședință pe tema restricțiilor, la Palatul Cotroceni

Decizia de a se întâlni cu  toți cei responsabili cu gestionarea pandemiei a fost anunțată marți, în cea mai neagră zi a pandemiei, pentru România.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, de la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.

La această ședință vor participa Prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat Administrația Prezidențială.

Este necesară luarea unor măsuri nepopulare

Șeful statului a precizat, marți, în ziua în care România a atins un triplu record al pandemiei, cu 18.863 de persoane infectate cu Covid, 574 de decese din cauza Covid, respectiv 1.805 de pacienți aflați în stare gravă în secțiile ATI, că este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor, subliniind că aceste cifre confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit pentru gestionarea valului 4.

„Am decis să convoc mâine (n.r. miercuri) o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor (…) În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat, marţi seară, preşedintele. 

În raportarea CNSU de miercuri au fost confirmate 17.158 de noi cazuri de infectare cu Covid, precum și 423 de decese, din care 358 sunt din rândul celor cu vârste de peste 60 de ani.

Între timp, în fața Palatului Cotroceni un grup de persoane protestează cu privire la introducerea certificatului verde.

Cioloș nu va fi premier. 184 de parlamentari au votat împotrivă

Articolul precedentCioloș: ”Prețul trezirii va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură”
Articolul următorLudovic Orban cere demisia lui Florin Cîțu