Sursa foto: Financial Times

Agenția Europeană a Medicamentului ( EMA) a aprobat o nouă formulă a vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva coronavirusului. Noua formulă poate fi păstrată în frigider la o temperatură între 2-8 grade pentru 10 săptămâni.  Noul vaccin nu necesită diluare înainte de administrare, relatează g4media.ro.

Formula actuală este disponibilă în cutii de 195 flacoane mici (1.170 de doze) și poate fi păstrată timp de maxim o lună la temperaturi între 2-8 grade.

 „Aceste diferențe vor oferi mai bune opțiuni de stocare, transport și logistică pentru distribuirea și administrarea vaccinului. Noua formulă va fi disponibilă gradual, de la începutul anului 2022”, au precizat reprezentanții EMA.

Vaccin pentru copii cu vârstă între 5 și 11 ani

Compania Pfizer BioNTech a depus la Agenția Europeană a Medicamentului o cerere pentru autorizarea vaccinării pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani.  În prezent, vaccinul este autorizat pentru utilizarea la persoanele cu vârsta de 12 ani. Pentru moment nu există niciun vaccin în Uniunea Europeană pentru grupa de vârsta 5-11 ani.

Vaccinul pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va fi revizuit de Comitetul pentru Medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA pentru a decide dacă se poate folosi serul. De asemenea, avizul CHMP va ajunge la Comisia Europeană, care va emite decizia finală.

Conform reprezentanților companiilor Pfizer și BioNTech, cantitatea de vaccin administrată copiilor este mai mică decât cea administrată adulților. Mai exact, doza este egală cu o treime din cea inoculată celor mai în vârstă. Mai mult, Comitetul pentru Medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a autorizat producerea vaccinului în două noi locații din Italia. Prima locație se află în Monza, în timp ce cealaltă este situată la Anagni. Cele două locații vor produce un număr de 85 de milioane de doze suplimentare pentru aprovizionarea Uniunii Europene.

Conform unui studiu clinic, persoanele care au două doze cu vaccinul produs de Pfizer BioNTech ( Comirnaty) sunt cu 95 % mai puțin susceptibile de a se infecta cu COVID-19. Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost înscris de OMS pe lista pentru utilizări în situații de urgență și este considerat sigur și eficient pe baza datelor din cadrul studiilor clinice la scară mare.

După Pfizer, Moderna anunță rezultate reușite ale studiilor la adolescenți

Articolul precedentCiolacu își recunoaște limitele: „Ca om politic, aș dori să mă abțin să dau soluții”
Articolul următorUn bărbat a fost dat jos din avion la Cluj pentru că a refuzat să poarte mască
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.