Agresiune
Agresiune. Sursa foto:opinia de carei


 Caz șocant petrecut la un liceu din județul Cluj, unde un elev a fost umilit de către alți doi colegi ai săi. Băiatul a fost legat de un scaun și machiat cu forța de către doi elevi de clasă, potrivit ziare.com.

Incidentul a avut loc în cursul lunii ianuarie 2020, cei trei elevi fiind în clasa a 9-a a unui liceu din județ

Elevii l-au luat cu forța, în timpul pauzei, pe colegul lor și l-au dus într-o sală de clasa goală, unde l-au imobilizat de scaunul aflat la catedră. Exemplul lor a fost urmat și de alți elevi, care au intrat în clasă și au dat farduri pentru ca elevul să fie machiat. Incidentul a avut loc sub privirile elevilor amuzați, care nu au intervenit pentru a-și ajuta colegul care era îngrozit de ceea ce i se întâmplă.Chinul elevului a fost oprit la intrarea în clasa a dirigentului clasei, care văzând ceea ce s-a întâmplat, l-a anunțat pe directorul liceului, care a sunat la 112. 

Cei doi elevi s-au ales cu dosare penale întocmite de către oamenii legii

După doi ani jumătate de anchete și procese, agresorii  au fost condamnați pe data de 16 septembrie 2022, în primă instanță de către Judecătoria Huedin, la supravegherea zilnică timp de cinci luni, respectiv trei luni.
Potrivit unui studiu, 82% dintre elevi au fost martori la situații de bullying în școala unde învață, 73% în clasa în care învață, iar în grupul de prieteni 45%. Impactul psiho-emoțional este cu atât mai mare cu cât copiii au ieșit vulnerabilizați din cei doi ani de pandemie. Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care elevii se confruntă în școlile din România.

O familie din Sibiu, nevoită să facă împrumut la bancă pentru a plăti factura de curent

Articolul precedent8 birouri Greenpeace încep demersurile legale împotriva Comisiei Europene în contextul includerii gazului și a energiei nucleare în taxonomia UE
Articolul următorMamă din Pakistan: ”Mi-am pierdut casa în inundații. Îmi e frică pentru viața copilului meu”