Sursă foto: Facebook/Greenpeace România
Sursă foto: Facebook/Greenpeace România

Greenpeace România a anunțat că 8 birouri ale organizației pentru protecția mediului vor începe demersurile legale împotriva Comisiei Europene în contextul includerii gazului și a energiei nucleare în taxonomia UE.

Membrii Greenpeace atrag atenția că taxonomia, care ar fi trebuit să fie un reper în ceea ce privește investițiile verzi, sustenabile, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari acte de greenwashing.

Greenpeace România: ”Gazul fosil și energia nucleară sunt ambele promovate în mod fals drept soluții la crizele pe care le traversăm, iar includerea lor pe lista investițiilor sustenabile transmite un mesaj fundamental greșit în România”

Reprezentanții organizației pentru protecția mediului au explicat că, în realitate, pentru a proteja clima, natura și a putea face față crizei energetice, ar trebui ca autoritățile să se concentreze pe accelerarea investițiilor în surse de energie regenerabilă și măsuri de eficiență energetică.

Alin Tănase, campaigner pentru climă și energie: Includerea gazului fosil și a energiei nucleare în taxonomia UE transmite un mesaj fundamental greșit în România, mai ales în contextul în care țara noastra are în plan dezvoltarea de noi capacități pe gaz și nuclear”

Aceste noi investiții nu pot fi considerate verzi și sustenabile și ne vor îndepărta și mai mult de la atingerea obiectivelor climatice asumate prin Acordul climatic de la Paris. Pentru a proteja clima și pentru a deveni cu adevărat independentă energetic, România trebuie să renunțe la soluțiile false și să se concentreze pe accelerarea investițiilor în sursele regenerabile de energie și măsuri de eficiență energetică”, a declarat Alin Tănase.

Articolul precedentMaia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta: ”Am adus un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova”
Articolul următorDoi elevi, condamnați pentru că au umilit un coleg
Jurnalist full-time / Pesimist part-time