Captură video Youtube/Al Jazeera
Captură video Youtube/Al Jazeera

Nu mai pot să-mi văd copilul suferind”, spune Noor Zadi, o tânără mamă din Pakistan, în timp ce își leagănă bebelușul.

Copilul, numit Saeed Ahmed, are vârsta de doar 10 luni și are nevoie urgentă de îngrijiri medicale.

La doar câteva săptămâni după ce și-a pierdut casa în inundațiile din Pakistan, tânăra mamă este îngrozită pentru viața fiului ei

Suntem săraci și suntem foarte îngrijorați pentru el”, a declarat femeia, potrivit BBC.

În timp ce un medic introduce o branulă în glezna bebelușului, copilul țipă de durere. Saeed are nevoie de o transfuzie de sânge urgentă, după ce a contractat o formă severă de malarie.

Familia lui Noor este una dintre miile care se confruntă acum cu o povară dublă: există o creștere dramatică a cazurilor de malarie, dengue și diaree, iar familiile strămutate trăiesc în aer liber, lângă apă stagnantă.

Cei mai mulți copii prezintă stări febrile, stări de vomă și suferă din cauza înțepăturilor dureroase provocate de țânțarii care transmit malarie

Saeed nu este singurul bebeluș care primește tratament în secția de urgență a spitalului din Thatta District. Aproape toți pacienții din această secție sunt copii mici. Aproape toți suferă de boli contractate în urma inundațiilor”, spune dr. Ashfaque Ahmed, ofițerul medical al spitalului.

Din păcate, nu oricine poate ajunge la spital. La o jumătate de oră distanță, reporterii BBC au vizitat o tabără din zona Damdama din provincie. Această zonă a devenit casa a sute de mii de refugiați, care au fugit din calea inundațiilor.

Potrivit reporterilor, aici locuiesc foarte multe familii tinere care au nevoie urgentă de serviciile medicale.

Oficialii spun că ar putea dura luni până când nivelul apei să scadă.

Articolul precedentDoi elevi, condamnați pentru că au umilit un coleg
Articolul următor Controale la furnizorii de energie electrică, anunțate de către ANPC 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time