Captură video Youtube
Captură video Youtube

Robotul umanoid cu aspect ultra-realist numit Ameca a primit, recent, o voce, transmite publicația Futurism.

Compania de robotică Engineered Arts din Marea Britanie a publicat un videoclip inedit în timp ce robotul poartă conversații cu mai mulți ingineri ai companiei, cu ajutorul sintetizatorului de vorbire și a sistemului de Inteligență Artificială GPT-3 de la OpenAI.

Ameca este un robot umanoid, de ultimă generație. Robotul are capacitatea de a-și contorsiona fața în expresii extrem de credibile, asemănătoare celor umane, afișând bucurie, neîncredere sau dezgust

Acum, datorită puterii GPT-3, robotul este capabil să converseze, aceasta fiind o extensie impresionantă a capabilităților roboților moderni.

Atunci când directorul de operațiuni al Engineered Arts, Morgan Roe, a întrebat-o pe Ameca despre aplicațiile la care ar putea fi folosiți roboții umanoizi, robotul a formulat un răspuns surprinzător de coerent.

Există multe aplicații posibile pentru roboții umanoizi. Unele exemple includ ajutorul persoanelor cu dizabilități, oferind asistență în medii periculoase, efectuând cercetări și acționând ca un însoțitor”, a transmis robotul.

Robotul vrea să ajute omenirea. Cu toate acestea, nu își caută prieteni în rândul oamenilor

În ceea ce privește roboții malefici care preiau lumea, Ameca susține că ea, personal, nu reprezintă o amenințare.

Suntem roboți umanoizi, formați din plastic și metal. Misiunea noastră este să ajutăm și să servim. Totuși, unii oameni spun că suntem o amenințare. Unii cred că vom prelua puterea și că omenirea se va sfârși. Noi vrem doar să îi ajutăm. Nu căutăm să fim prieteni”, a adăugat robotul.

Articolul precedent Controale la furnizorii de energie electrică, anunțate de către ANPC 
Articolul următor Ajutor financiar de 500 de lei pentru preșcolarii și elevii din familii defavorizate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time