Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Andrei Caramitru a abordat problema Inteligenței Artificiale și a impactului pe care tehnologia îl va avea în viața de zi cu zi.

Într-o postare distribuită pe contul de Facebook, fostul politician a precizat că activitatea de pe rețelele de socializare le permite oamenilor să observe și să înțeleagă ”câtă prostie absolută și abisală există în specia umană”.

De asemenea, fiul regretatului actor a precizat că fenomenul este unul extins și există în absolut toate țările din lume, independent de gradul de civilizație sau cultură.

Andrei Caramitru: ”Inclusiv în țările “educate” și “civilizate” și “avansate” există o majoritate clară de imbecili absoluți”

Următorul pas tehnologic care ne va cutremura este AI, sistemele de inteligență artificială. De abia acum încep să fie oferite că produs pentru oricine, însă e încă devreme. Peste 10 ani vor fi însă la fel de răspândite că Uber sau Netflix sau Facebook. Până și cei mai inteligenți și educați oameni o să realizeze cât de proști și depășiți sunt. Secolul 21 va fi secolul mașinilor gânditoare și a omului depășit și profund imbecil. Cu consecințe greu de imaginat ”, se arată în textul distribuit astăzi, 19 septembrie, pe contul de Facebook.

Inteligența Artificială va scrie lucrări, instantaneu și gratuit

Din punctul său de vedere, Inteligența Artificială va depăși intelectul uman, fie că vorbim de oameni care lucrează în domeniul științei, de artiști sau de istorici.

Cel mai bun istoric, cel mare profesor universitar sau cel mai mar pictor, toți vor fi bătuți instant de AI. AI va putea scrie un studiu de 50 de pagini mult mai bun decât ce ar scoate istoricul nostru, instantaneu și gratuit. La fel cu pictorul. Sistemul va putea crea 50-100 de picturi senzaționale în 10 secunde, cam toate mai bune decât orice ar putea crea pictorul nostru vreodată”, a conclus fostul politician.

Articolul precedentVariola maimuței: Un epidemiolog chinez este de părere că străinii sunt mult mai contagioși decât chinezii
Articolul următor Furturi de motorină și de material lemnos, folosite la construcția Autostrăzii Transilvania
Jurnalist full-time / Pesimist part-time