Captură video Youtube
Captură video Youtube

Un înalt oficial chinez din domeniul sănătății i-a sfătuit pe oameni să evite contactul fizic cu străinii, pentru a preveni o posibilă infecție cu variola maimuței, transmite publicația britanică The Guardian.

Pentru a preveni posibila infecție cu variola a maimuței și pentru a avea un stil de viață sănătos, este recomandat să nu aveți contact direct cu străinii”, a declarat Wu Zunyou, epidemiolog șef la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China.

Oficialul chinez a cerut ca oamenii să evite contactul direct cu persoanele care au fost în străinătate în ultimele trei săptămâni

Postarea sa a devenit virală pe rețelele de socializare în acest weekend.

Totuși, secțiunea de comentarii a fost dezactivată.

Mai mulți oameni au păstrat copii de ecran, întrebându-se de ce străinii care se află în vizită în China sunt considerați mai periculoși decât localnicii.

Epidemiologul a refuzat să răspundă întrebărilor puse de reporterii de la Reuters

Un oraș din sud-vestul Chinei a înregistrat vineri o infecție cu virusul variolei maimuței la o persoană sosită din străinătate.

Practic este prima infecție cunoscută de variola a maimuței din China continentală, pe fondul recentului focar al virusului.

Potrivit comisiei municipale de sănătate, riscul de transmitere rămâne unul scăzut.

Persoana infectată a fost pusă în carantină la sosirea în oraș, iar oamenii cu care a aceasta a intrat în contact se află în izolare și sub observație medicală.

Articolul precedentPoliția Rutieră va înlocui mașinile Dacia Logan cu BMW Seria 3
Articolul următorCaramitru, despre viitor: ”Mașinile vor gândi, iar omul va fi un imbecil depășit”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time