Captură video Youtube/WION
Captură video Youtube/WION

Inundațiile devastatoare din Pakistan amenință viața și siguranța a 3.4 milioane de copii, transmite UNICEF, potrivit CNN.

Inundațiile au fost cauzate de ploi musonice record, iar fenomenul a fost descris de oficiali ca fiind ”cel mai mare dezastru umanitar din ultimul deceniu”.

Fenomenele meteo extreme au afectat, în total, 16 milioane de copii”, a declarat reprezentantul UNICEF pentru Pakistan, Abdullah Fadil. Acesta a vizitat, în urmă cu câteva zile, regiunea de sud a țării.

Aproximativ 1.545 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Pakistan, 552 fiind copii

Autoritatea Națională de Management al Dezastrelor a avertizat că bilanțul va crește, pe măsură ce sunt raportate noi decese și boli contagioase.

Azra Pechuho, ministrul Sănătății pentru sudul provinciei Sindh, a declarat că a fost instaurată o nouă stare de urgență.

Aceasta este cauzată de cantitatea mare de apă care favorizează apariția țânțarilor Aedes, care provoacă virusul dengue.

Provincia Sindh este una dintre cele mai afectate zone. Aici, cele mai multe școli și instituții rămân închise.

Reprezentanții UNICEF au explicat că situația din provincia Sindh este ”mai mult decât sumbră”. Cei mai mulți copiii de aici sunt subnutriți și afectați de afecțiuni grave, precum diareea, malaria și febra dengue. Majoritatea copiilor prezintă afecțiuni dureroase ale pielii

Copiii din Pakistan plătesc prețul pentru un dezastru climatic care nu a fost făcut de ei. Sunt copii mici care trăiesc sub cerul liber. Nu au hrană, nu au apă potabilă. Toți aceștia sunt expuși la o gamă largă de noi riscuri. De asemenea, mamele, multe epuizate, anemice și subnutrite. Nu mai pot să-și alăpteze bebelușii”, a transmis Abdullah Fadil de la UNICEF.

Articolul precedentCare sunt persoanele care au interdicție la slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta
Articolul următorFost angajat al CAS Neamț, 8 ani și jumătate de închisoare pentru angajări și concedii medicale fictive
Jurnalist full-time / Pesimist part-time