Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Înmormântarea Reginei va avea loc luni și va reuni familia regală, reprezentanți ai regalității, prieteni apropiați ai suveranei britanice, politicieni și șefi de stat din lumea întreagă.

În acest weekend, au fost lansate invitații către aproximativ 500 de șefi de stat și demnitari străini.

Funeraliile de stat vor începe la ora 13:00 (ora României). Aproximativ 2000 de persoane, printre care lideri politici şi capete încoronate, se vor aduna la Westminster Abbey din Londra pentru a aduce un ultim omagiu suveranei britanice

Cu toate acestea, există și o listă ”neagă”, mai mulți lideri, politicieni și șefi de stat având interdicție să participe la funeralii.

James Landale, reporter de la BBC, a precizat că la slujba de înmormântare nu pot putea participa reprezentanții din Siria, Venezuela și Afganistan.

Acești lideri nu au fost invitați deoarece Regatul Unit nu are relații diplomatice complete cu aceste țări.

Nimeni din Rusia, Belarus și Myanmar nu a fost invitat la slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta

Relațiile diplomatice dintre Regatul Unit și Rusia aproape su încetat complet în momentul în care Putin a pornit invazia din Ucraina.

În plus, un purtător de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a declarat că liderul de la Kremlin ”nici nu ia în considerare” să participe la înmormântare.

De asemenea, potrivit BBC, Coreea de Nord (RPDC) și Nicaragua au fost invitate să trimită doar ambasadori, nu șefi de stat.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 2: ”Investind acum, reducem costurile cu energia pentru următorii 10-15 ani”
Articolul următorUNICEF avertizează: ”În urma inundațiilor, copiii din Pakistan sunt subnutriți, bolnavi și dorm sub cerul liber”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time