O familie din Sibiu, nevoită să facă împrumut la bancă pentru a plăti factura de curent

Valoarea facturii primite se ridică la 33.000 de lei.

O familie din Sibiel, județul Sibiu, a trăit momente șocante atunci când a primit factura la curentul electric, în valoare de 33.000 lei, potrivit romaniatv.net. Pentru a putea achita suma datorată pentru electricitate, membrii familiei susțin că vor fi nevoiți să facă un împrumut bancar. Cristina Deac locuiește împreună cu soțul și copilul într-o casă cu două etaje, în Săliște, judeţul Sibiu.  Femeia afirmă că în cursul lunii iulie a primit o factură pe care era trecută suma rezultată după regularizarea consumului de curent electric pentru o perioadă de patru ani.

Indexul contorului nu a mai fost citit de 3 ani 

Potrivit membrilor familiei, citirea contorului nu s-a mai realizat din luna mai 2019, din cauza faptului că furnizorul „nu are cititori”. De la acea dată, furnizorul a stabilit suma de plată de aproape 33.000 de lei, luând în calcul tariful actual. 

Proprietarii sunt șocați după ce au vazut cât au de plătit, în condițiile în care în fiecare lună au plătit facturile, chiar dacă acestea au fost de 200, 300 sau 800 lei. 

Împrumut bancar pentru plata curentului electric

Membrii familiei Deac vor să facă un împrumut bancar pentru a putea plăti cei 33.000 de lei.„Noi acum trebuie să facem un credit în bancă pentru această factură, care după spusele lor, ar trebui să fie și mai mare de atât, pentru că de anul acesta tariful s-a schimbat, deși cei de la Electrica au făcut calculul calculul în funcție de tariful de astăzi”, a declarat Cristina Deac.

Cei care sunt în situația de a plăti o factură foarte mare la utilități, trebuie să urmeze câțiva pași pentru a nu plăti aceste facturi

În primul rând, trebuie să notifice în scris furnizorul și să conteste valoarea facturii. Apoi, trebuie să notifice furnizorul pentru a trimite metrologia contorului și pentru a-l compara cu indexul vechi.  Dacă nu primesc niciun răspuns favorabil în termen de 15 zile, atunci se pot adresa către ANRE sau direct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Ultimul pas ar fi să înaintarea unei acțiuni în instanță pentru anularea facturii.

Un fan al companiei Apple a zburat mii de kilometri pentru a cumpăra cel mai recent iPhone

Articolul precedentUn fan al companiei Apple a zburat mii de kilometri pentru a cumpăra cel mai recent iPhone
Articolul următorMaia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta: ”Am adus un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova”