Ludovic Orban sugerează că serviciile secrete ar urmări îndeaproape alegerile PNL

Liderul PNL crede că democrația este permanent în pericol. „Mereu o să fie oameni care vor mai multă putere”, a mai spus acesta

Sursă foto: stirileprotv.ro
Sursă foto: stirileprotv.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține, destul de „printre cuvinte”, faptul că ar putea ca serviciile secrete să urmărească îndeaproape alegerile interne din PNL, ce vor avea loc în cursul weekend-ului următor. Mai mult, acesta aduce în discuție inclusiv noțiunea de „stat paralel”, des folosită de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, în perioada de glorie a protestelor din țara noastră, împotriva vechii gărzi din PSD. „Nu am susținut sintagma statul paralel, care e o sintagmă foarte largă. Sigur că aici societatea civilă trebuie să fie permanent în gardă”, a spus Ludovic Orban, aseară.

Ludovic Orban: „Se știe că oameni care lucrează în structuri care nu se desfășoară în plină lumină publică, la vedere, pot să-și depășească competențele și să influențeze decizii în zone în care nu au voie să intervină”

În plus, liderul PNL a mai spus că, din punctul său de vedere, serviciile nu ar avea ce să caute în administrație, justiție, în zona economică sau privată, dar nici în media. „Să nu uităm declarația generalului Dumbravă, cu câmpul tactic. Aia a fost o autodezvăluire care dacă ar fi fost adevărat ar fi fost foarte grav. Din acest motiv spun: democrația este permanent în pericol. Mereu o să fie oameni care vor mai multă putere. Am uitat să zic că serviciile secrete nu au ce să caute în partide”, a mai declarat Ludovic Orban.

În data de 25 septembrie 2021 vor avea loc alegerile interne din PNL, în cadrul cărora se va stabili noul președinte al liberalilor. În cursă au intrat Ludovic Orban, însă și premierul Florin Cîțu. În acest moment, conform susținerii din partid, Florin Cîțu pare să fie în avantaj.

Lui Orban i s-a sugerat ca, în cazul în care pierde alegerile în fața lui Florin Cîțu, să se înscrie în ALDE, partidul înființat de Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Ministrul Educației, avertisment: școlile din București ar putea trece în online peste o lună

Articolul precedentCertificatul verde, obligatoriu începând de astăzi
Articolul următorAtac armat în Rusia: opt morți și mai mulți răniți
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.