Dacă pierde alegerile PNL, Orban e invitat să se reinventeze în ALDE

Cristian Dima, președinte al Consiliului Național al ALDE, crede că va veni o vreme când Ludovic Orban va regreta că „de la înălțimea funcției sale” nu a acordat „respect” partidului său

Ludovic Orban (captură video B1)

Gălățeanul Cristian Dima, președinte al Consiliului Național al ALDE, are soluția ideală pentru Ludovic Orban, în cazul în care acesta pierde alegerile PNL, în fața lui Florin Cîțu, în data de 25 septembrie 2021.

Cristian Dima: „ALDE este un proiect politic deschis tuturor liberalilor din România, inclusiv lui Ludovic Orban, cel care, în trecut, a făcut multe greșeli față de partidul nostru”

Ba mai mult, cu toate că îl invită pe Orban să se alăture formațiunii sale politice, în cazul în care pierde alegerile, Cristian Dima îl trage, totuși, de urechi pe actualul lider PNL: „De la înălțimea funcției de președinte al PNL, Ludovic Orban nu a acordat ALDE respectul cuvenit în mai multe rânduri în trecut. Astăzi presupun că regretă unele decizii pe care le-a luat”

Traiectoria normală a liberalilor este una singură: către ALDE. Pentru că ALDE a rămas singurul partid liberal din România. Ne-am asumat încă de la înființare să păstrăm vie flacăra liberalismului românesc. Asta am făcut inclusiv în cele mai grele momente ale existenței partidului. De partea cealaltă, PNL, vechiul partid liberal, a început încă din 2014 să renunțe cu totul la valorile și principiile sale fundamentale, cele liberale. Din 2014 și până azi, mai ales după fuziunea cu PDL, vechii liberali au început să cam dispară din PNL. Practic, cei mai înrăiți susținători ai lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe partid.

a mai spus Cristian Dima

Tot el este de părere că după Congresul din 25 septembrie liberalii adevărați vor fi tot mai puțini în PNL. „Tocmai de aceea consider că aceia dintre vechii liberali care doresc să continue politicile liberale, care își doresc să mențină vie flacăra liberalismului din România, inclusiv Ludovic Orban, își pot găsi locul în ALDE”, a completat acesta.

Citește și: Cîțu îl acuză pe Orban de partizanat cu PSD, AUR și USR PLUS

Articolul precedentPreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, despre vaccinare: „Ei ne consideră probabil oi sau animale pe care şi le aleg”
Articolul următorIohannis a numit ambasadorii pentru Filipine, Uganda și Africa de Sud
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.