Foto: Digi24

Protestul anunțat și desfășurat ieri în fața Guvernului de către sindicatele care fac parte din Confederația Sindicală Națională Meridian nu a fost doar despre drepturi salariale, ci și despre situația campaniei de imunizare împotriva Covid-19 din România, în contextul în care se fac discuții privind obligativitatea vaccinării.

A spus-o pentru Agerpres liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Marius Ionescu, la finalul mitingului, acesta subliniind că o eventuală impunere a vaccinării pentru poliţişti nu este normală. Săptămâna aceasta, Ministerul de Interne a transmis că vaccinarea ar trebui impusă mai multor categorii profesionale, respectiv medicilor, profesorilor şi militarilor.

Președintele SNPPC a arătat totuși că nu este împotriva vaccinării, ci doar a impunerii acesteia, chiar dacă de la începutul pandemiei oamenii legii chiar au stat în prima linie, fiind cei mai expuși.

În ţara asta, cine declară aşa ceva consideră că s-a cocoţat pe cal, şi calul suntem noi. Dar nu există aşa ceva, că nu suntem animale. Ei ne consideră probabil oi sau animale pe care şi le aleg dânşii. (…)

Noi suntem poliţişti, am fost în prima linie şi am trăit cu acest virus de 2 ani de zile. Noi nu suntem împotriva vaccinării, dar nu ni se pare normal să condiţionezi prezenţa la serviciu sau în alte locuri de această vaccinare. (…)

Să presupunem că ne-am vaccinat cu toţii – şi la anul ce facem, nu trebuie să mai trăim cu virusul? Dacă este demonstrat că a doua doză, a treia doză, şi aşa mai departe, nu au niciun efect, ba din contră, se oare că influenţează negativ organismul uman?

Astea sunt nişte măsuri prosteşti, măsuri care au fost luate fără a se consulta cu specialiştii, plus că cel mai important lucru este de ce de doi ani de zile nu se vorbeşte despre tratament, de ce nu sunt lăsaţi medicii să vină să vorbească şi li se bagă pumnul în gură? Ei, ca şi Guvern, ar trebui să se preocupe în primul rând de tratament, de medicamente care ar trebui să existe pe piaţă, să se discute pe ele”, a atras atenția Marius Ionescu, potrivit sursei citate.

Totodată, președintele SNPPC a făcut și o paralelă între discuțiile de acum legate de vaccinare, care ar aduce aceeași scindare între categoriile profesionale ca și tăierile salariale operate în timpul președintelui Traian Băsescu.

Această vaccinare a adus pentru a doua sau a treia oară o fractură în societate, între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Uitaţi-vă ce a făcut Traian Băsescu, când a luat anumite măsuri prin care a fracturat societatea românească pe categorii socio-profesionale, în care a învrăjbit-o, prin faptul că în grila de salarizare unele categorii profesionale sunt plătite la nivelul din 2023, altele mai puţin, altele şi mai puţin, alţii sunt mai pe la coadă, orfani. (…)

Toate aceste lucruri au făcut ca oamenii să se bată între ei, să se uite urât între ei, să distrugă relaţii între prieteni, între colegi, chiar şi în anumite familii. A fost o manipulare, iar cei care fac acest lucru, dincolo de faptul că sunt oameni răi, pentru că nu poţi să fii decât rău ca să faci acest lucru, sunt oameni care nu ţin cu ţara asta şi cu poporul român. Nu ai voie să faci aşa ceva”, a mai spus Ionescu.

Articolul precedentGrecia aprobă noua lege a animalelor de companie: sunt interzise abandonul, abuzul, rănirea sau otrăvirea
Articolul următorDacă pierde alegerile PNL, Orban e invitat să se reinventeze în ALDE