Gabriela Firea consideră că intenția guvernului de a-i obliga pe salariați să se testeze din banii proprii e „total greșită”

Senatorul social democrat sugerează guvernului să plătească testele tuturor angajaților esențiali

Gabriela Firea (Captură video)

Senatorul social democrat, Gabriela Firea, este de părere că intenția guvernului de a obliga personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii, ar fi total greșită. „Adică medici, asistenti, profesori, pompieri etc. Testarea are rol cheie în combaterea pandemiei, cel puțin la fel de important precum vaccinarea. Așa după cum vaccinarea este/trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv în mediul rural și testarea ar trebui să fie accesibilă tuturor.Nimeni nu poate fi constrâns să se vaccineze!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea: „În România, vaccinarea NU este obligatorie!”

Gabriela Firea a mai spus că nu i se pare normal ca statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării. „De altfel, chiar și Organizația Mondială a Sănătății se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID!”, a mai declarat aceasta.

În plus, aceasta adăugat că toți cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boală și lucrează în domenii esențiale, spre exemplu profesori, medici, asistenți sociali, pompieri sau polițiști ar trebui să aibă acces gratuitla teste pentru a-și exercita profesia în condiții cât mai sigure. „Statul român, societatea românească, au nevoie ca aceste categorii profesionale esențiale să lucreze nu să fie silite să plătească un cost prohibitiv al testelor impuse de certificatul verde, fără de care nu mai pot lucra”, a conchis Gabriela Firea.

Citește și: Ludovic Orban sugerează că serviciile secrete ar urmări îndeaproape alegerile PNL

Articolul precedentAtac armat în Rusia: opt morți și mai mulți răniți
Articolul următorRadu Oprea (PSD) se apără în fața lui Dragnea: „Un lucru cert este că am câștigat alegerile”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.