Cîțu, „pas cu pas” despre o posibilă candidatură la președinție

Iohannis, inspirație pentru modul de a face politică în România

Premierul Florin Cîțu a afirmat, joi seară, la TVR, că modelul său politic este președintele Klaus Iohannis, cu care are o relație bună și pe care îl consideră „o inspirație” și pentru intrarea sa în viața politică. Mai mult, Cîțu a folosit chiar celebrul slogan din prima campanie electorală „Pas cu pas”, atunci când a fost întrebat dacă vizează cea mai înaltă funcție din stat.

Cât privește o eventuală încurajare din partea lui Klaus Iohannis în campania pentru șefia PNL, Cîțu a precizat că este inspirat de modul de a face politică a acestuia.

„Preşedintele Klaus Iohannis a fost mai mult o inspiraţie pentru mine. Nu. Încurajat, bineînţeles, pentru că am o relaţie, şi s-a văzut, o relaţie bună cu domnul preşedinte, dar este mai mult o inspiraţie, pentru modul în care a ales să facă politică în România. După ani de zile, în care am avut acel tip de politician vechi şi preşedinte, a venit şi a schimbat şi imaginea Preşedinţiei, dar şi modul în care se face politică în România, de aceea am spus că este o inspiraţie pentru mine”, a explicat premierul.

Cîțu și retorica social democrată din PNL

De altfel, Florin Cîțu a făcut și câteva precizări în privința „tăcerii” lui Iohannis, nu doar legate de PNL, cât despre atitudinea față de temele momentului.

„Critici vor fi întotdeauna. Și la PSD este plin de critici. Ceea ce este trist să vezi că retorica celor de la PSD este câteodată preluată și de unii colegi din PNL”, a mai spus Cîțu, care a adăugat că nu a primit reproșuri din partea președintelui pentru situația din urmă cu 20 de ani. „Am discutat despre eveniment și atât”. Mai mult, că acel incident este unul despre care îi pare rău, din care a învățat, dar că totodată „este un eveniment din viața personală care nu are niciun fel de implicație pentru ceea ce fac eu acum, în funcția în care sunt”. De altfel, premierul a anunțat faptul că își dorește o modificare a Codului Rutier în privința consumului de alcool la volan, concret niște măsuri mai drastice.

Rareș Bogdan a observat că la depunerea candidaturii lui Orban nu a fost prezent niciun „greu” din PNL

Articolul precedent„Salvați Copiii” vrea schimbarea urgentă a legislației electorale
Articolul următorPână la o lege a consumatorului vulnerabil, cresc facturile la energie electrică