Sursa: bbc.com

Majorarea prețului la energie electrică este o realitate confirmată, suprinzător, de premierul Florin Cîțu, care de regulă bagatelizează orice ar putea să aducă o lumină nefavorabilă asupra nivelului de trai din țară.

Până să își prezinte planul pentru șefia PNL, când cu siguranță va ocoli orice discurs legat de realitățile din România anului 2021, premierul a vorbit ieri despre ce se va întâmpla la iarnă cu facturile la electricitate.

Cum premierul pare a fi „omul cu planul”, deși a recunoscut că problema nu va fi rezolvată prea curând, a promis că va urgenta votarea unei legi pentru consumatorii vulnerabili, pentru ca aceștia să aibă ceva ajutor și compensații la începutul anului 2022, dar și că practic nu va avea liniște până când nu va rezolva problema.

Însă Florin Cîțu știe doar că există o astfel de lege în atenția parlamentarilor, în declarațiile sale făcând referire la un termen ambiguu pentru intrarea în vigoare „de anul viitor, din octombrie parcă”. Și oricum, dacă analizăm declarațiile făcute de acesta aseară la TVR 1, este clar că vin vremuri grele pentru buzunarele românilor. Numai premierul nu este foarte convins de acest lucru, opinând că „preţurile s-ar putea să aibă impact pentru foarte multe familii din România”.

Trebuie să fim foarte oneşti şi transparenţi. Este un risc real de a avea o creştere a preţului la iarnă. Am cerut şi ministrului Energiei şi voi avea o discuţie şi în coaliţia de guvernare să grăbim legea consumatorului vulnerabil. (…) Dar nu ajunge. Am venit cu o soluţie pentru că doar legea consumatorului vulnerabil nu ajunge.

Preţurile s-ar putea să aibă impact pentru foarte multe familii din România, familii cu venit mediu, şi atunci trebuie să găsim o soluţie pentru această iarnă. Sunt soluţii la care mă gândesc pentru această iarnă de a reduce factura pe care aceşti oameni o vor plăti. Sunt tot felul de compensări. O parte din factură să o susţinem de la bugetul de stat”, a promis Cîțu, citat de Știri pe Surse.

Din „fericire”, Cîțu s-a interesat și a aflat că în România mari sunt doar prețurile, nu și veniturile. Dar, din nou, a asigurat că va găsi o soluție pentru ca totul să fie bine.

Am aflat astăzi că preţurile medii din România sunt la media UE – 63 de euro, de exemplu – dar veniturile nu sunt acolo. Şi atunci, preocuparea mea este, pe lângă a rezolva problema aceasta pentru iarnă, de a veni cu investiţii în continuare, pentru că noi trebuie să creştem veniturile în România”, a mai subliniat Florin Cîțu, dat fiind că suntem încă în plină campanie pentru alegerile interne din PNL.

Articolul precedentCîțu, „pas cu pas” despre o posibilă candidatură la președinție
Articolul următorBărbat din Pitești reținut după ce a păcălit un bătrân de 82 de ani să îi dea 700.000 lei