Un bărbat de 53 de ani din Pitești a reușit să păcălească un bătrân de 82 de ani să îi dea nu mai puțin de 700.000 de lei, acesta fiind motivul pentru care a și fost reținut miercuri.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, bărbatul este cercetat pentru înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, dat fiind că îl făcuse pe bătrân să creadă că banii vor merge la o fundație.

Banii nu îi lua pur și simplu, explică oameni legii, ci erau virați de bătrân periodic într-un cont bancar ca fiind al fundației, „sub reprezentarea faptului că se angajează să administreze fondurile deponentului cum consideră de cuviință, în schimbul unor remunerații trimestriale și că va garanta asupra lor cu patrimoniul presupusei fundații precum și cu patrimoniul personal”.

În comunicatul oficial se arată că suma reținută ca prejudiciu ar fi fost remisă inculpatului pe parcursul a trei ani, începând din 2017. Concret, bărbatul a mințit că este președinte al unei fundații, ba chiar folosea înscrisuri sub semnătură privată falsificate drept contracte de prestări servicii de investiții financiare.

În realitate, bărbatul ar fi dispus asupra sumelor de bani și le-ar fi folosit în scop personal. Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 august a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința bărbatului, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum și suma de 10.000 lei.

În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se arată în comunicatul IPJ Argeș.

Articolul precedentPână la o lege a consumatorului vulnerabil, cresc facturile la energie electrică
Articolul următorMAE: Alți 14 români evacuați din Kabul