Români evacuați din Kabul (MApN, Facebook)

Un grup de 14 români a reușit să ajungă pe aeroportul din Kabul și urmează fie evacuat, transmite MAE, citat de Digi24. Noaptea trecută un alt cetățean român a fost preluat din Kabul și relocat la Islamabad, unde vor ajunge și ceilalți 14 cetățeni români.

„Celula de criză interinstituțională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetățenilor români care și-au manifestat opțiunea de a fi repatriați din Afganistan, informează că în cursul dimineții de 20 august 2021 un grup format din 14 cetățeni români a fost transferat în incinta Aeroportului internațional din Kabul. Cetățenii români sunt în siguranță în incinta aeroportului, fiind pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

De asemenea, MAE precizează faptul că cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. „Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare cu și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare”, au mai transmis reprezentanții Afacerilor Externe.

Pe lângă cetățeanul român ce a fost transferat în acastă noapte spre Islamadad, în avionul s-au mai aflat și trei cetățeni ai unor state europene/aliate: un cetățean bulgar, unul britanic și unul american.

Un singur cetățean român a putut fi scos din Kabul

Articolul precedentBărbat din Pitești reținut după ce a păcălit un bătrân de 82 de ani să îi dea 700.000 lei
Articolul următor„Litoralul pentru toți”, reduceri de până la 70% începând din 1 septembrie