Plajă Mamaia (foto zin)

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediția de toamnă a programului „Litoralul pentru toți”, prin care cei care vor să petreacă vacanța în România se pot caza la hotelurile înscrise în acest program la tarife cu până la 70% mai ieftine comparativ cu vârful de sezon, ajungând chiar la 36 de lei pe noapte de persoană. Acestea se află în zece stațiuni: Jupiter, Neptun, Olimp, Venus, Cap Aurora, Saturn, Mangalia, Costinești, Eforie Nord și Mamaia, și sunt de 3 și 4 stele.

Cum situația epidemiologică impune vaccinarea pentru destinațiile de turism din afara țării, este de așteptat ca și în perioada următoare litoralul românesc să fie unul foarte căutat.

 Programul „Litoralul pentru toți” se derulează în perioada 1 – 30 septembrie și se adresează tuturor turiștilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extra-sezon. FPTR a precizat că cele 42 de hoteluri înscrise în program au pus la dispoziția turiștilor aproximativ 3400 de locuri pe noapte, iar acestea vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere și revânzătorii lor, cât și direct de hoteluri.

„Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decat in anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turiști îi determină și pe hotelieri să mențină unitățile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, potrivit unui comunicat de presă al FPTR.

„Litoralul pentru Toţi” este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. FPTR are în componență 5.344 de societăți comerciale din turism, cu aproape 74.000 de angajați.

Supă de virusuri pe litoralul românesc

Articolul precedentMAE: Alți 14 români evacuați din Kabul
Articolul următorGabriela Firea nu vrea condiționarea accesului la educație în funcție de vaccinare