Desființarea SIIJ le dă bătăi de cap liderilor coaliției

Ministrul Justiției are o nouă variantă, pe care o va prezenta în ședința de Guvern, de astăzi

Sursa: Facebook

Desființarea SIIJ pare să le dea mari bătăi de cap liderilor coaliției de la guvernare, în condițiile în care opiniile par să fie diferite, cu toate că, în fond, ele au, oarecum, aceeași bază. Mai mult, apele au fost și mai mult tulburate după ce ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că are intenția de a prezenta propria variantă în ceea ce privește soarta SIIJ. Cu toate că mințile par deschise spre a procesa noile idei, există o mare posibilitate ca membrii coaliției să ajungă să se contreze, așa cum au mai făcut-o, de altfel.

Stelian Ion pare să fi găsit varianta potrivită. Soarta SIIJ atârnă de un fir de ață

„Nu e vorba despre o opinie, ci de o aşteptare legitimă, aceea de a ajunge la o soluţie pentru desfiinţarea SIIJ. (…) Ar fi o nouă propunere de text care să fie prezentat coaliţiei pe acest proiect. Deocamdată nu am făcut-o publică. Nu e un mare secret, dar aş vrea să o discutăm în coaliţie”, a declarat ministrul, înaintea şedinţei care are loc la Palatul Parlamentului”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Împăciutor din fire, șeful Camerei Deputaților și, totodată, liderul PNL, Ludovic Orban a dat asigurări, la rându-i, că se caută o soluție pentru ca SIIJ să devină istorie. „Sigur că obiectivul de desfiinţare a SIIJ rămâne şi îl vom îndeplini. Căutăm o formulă care să fie sprjinită de comun acord de toţi partenerii din coaliţie. A venit domnul Stelian Ion, a prezentat o formă, punctul nostru de vedere este că trebuie analizată foarte serios, căutăm în continuare formula comună. Discuţia continuă”, a spus Orban, marţi, la Parlament.

În cele din urmă, premierul Florin Cîțu și-a manifestat și el opinia, cu privire la „piatra de moară” a coaliției. „Obiectivul este desfiintarea SIIJ. Le-am spus colegilor că trebuie responsabilitate și curaj. Orice soluție care merge în direcția desființării SIIJ, o susțin. Eu sunt deschis să văd toate variantele. Vreau să avem o soluție care să nu fie desființată de SIIJ”, a spus Florin Cîțu.

Citește și: Florin Cîțu: „Un astfel de document nu mi-a fost adresat. L-am văzut în presă. Cine are dovezi, să vină să demonstreze”

Articolul precedentSupă de virusuri pe litoralul românesc
Articolul următorBarna, convins că UDMR nu vrea desființarea SIIJ
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.