Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu (captură video)

Marcel Ciolacu a criticat fosta guvernare de dreapta, precizând că împrumuturile foarte mari făcute mai ales în perioada de pandemie au dus la inflație și un lanț de scumpiri cum nu a mai existat în ultimii 30 de ani, în România.

Conform declarațiilor făcute de liderul social-democraților, acesta este unul dintre motivele pentru care PSD a decis să intre la guvernare.

Ciolacu, despre actuala guvernare: ”PSD a decis acum aproximativ șase luni să intre într-o coaliție împreună cu PNL, UDMR și cu minoritățile într-un moment dificil”

Am pornit după doi ani de zile de guvernare de dreapta, în care în primul guvern am gestionat cel mai prost din lume, având cea mai excesivă mortalitate, oamenii neavând acces la actul medical. Prioritățile de atunci era să dăm sute de milioane unor oameni de afaceri pe care nu le-au plătit alți patru sau cinci prim miniștri înainte și s-a dovedit o decizie greșită. Am furat la Uniform peste un miliard de lei și s-a făcut zeci de dosare. Am venit în pandemie către cetățeni și către oameni de afaceri cu un efort de 2% din PIB, cam la nivelul țărilor din Africa, Congo sau alte țări, când în toată Europa acest efort depășea 5%”, a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a discutat și despre sumele investite în vaccinarea populației, explicând faptul că achizița de vaccinuri a dus la o criză economică deosebit de puternică

Liderul PSD a criticat coaliția de dreapta, precizând că guvernarea a recurs la împrumuturi în valoare de 200 de miliarde de lei, fără să existe o echilibrare în mediul de afaceri.

Potrivit declarațiilor făcute de Marcel Ciolacu, politicienii au semnat contracte de aproape un miliard de euro pentru vaccinuri de care România nu a avut nevoie.

Chiar dacă ne-am vaccina toată populația de acum încolo în următorii 50 de ani nu le-am sfârși. Cu o liberalizare la prețul energiei haotică într-un moment cheie al evoluției crizei economice. Această liberalizare haotică la energie a condus la o inflație record în România și la un lanț de scumpiri cum n-a mai existat în ultimii 30 de ani în România. Acesta este contextul în care a intrat PSD la guvernare”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, responsabil de dezastrul învățământului din România
Articolul următorAustria și Germania iau măsuri de urgență pentru reducerea consumului de gaze
Jurnalist full-time / Pesimist part-time