Sorin Cîmpeanu (captură video)

Moțiunea simplă semnată de 52 de deputați USR intitulată „Ministru. Dezastru. Educație fără viitor” va fi dezbătută astăzi, 20 iunie, relatează G4media.ro.

Semnatarii susțin că Sorin Cîmpeanu este responsabil pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România.

„Nimic nu ne poate şterge din minte momentul în care, cu o indiferenţă asumată, Sorin Cîmpeanu declara public că învăţământul românesc a ajuns la ‘un minim istoric’”, se arată în moţiunea simplă.

Are corigenţe pe linie la toate materiile din portofoliul Ministerului Educaţiei

USR a precizat că ministrul Educației Sorin Cîmpeanu „este corigent” la alocarea bugetară, bugetul pentru Educație fiind la un minim istoric, de 2,28% din PIB, aproape la jumătate cât a promis în urmă cu un an.

 „Pentru că nu se poate face şcoală în România cu banii ăştia, tot ce face Cîmpeanu este să bage adânc mâna în buzunarele părinţilor şi ale cadrelor didactice. Cîmpeanu este cel responsabil pentru menţinerea educaţiei în zona de subfinanţare, pentru că părinţii completează necesarul şcolii cu contribuţii din fondul clasei, iar învăţătorii şi profesorii cumpără deseori materiale didactice pe banii lor, şi aşa puţini”, se mai arată în moțiunea de cenzură.

Semnatarii sunt de părere că este nevoie de un ministru care să ajute la construirea unui sistem de învățământ cu adevărat modern, „cu şcoli în care elevii şi profesorii să vină cu plăcere”.

De asemenea, USR solicită Guvernului să refacă metodologia de finanțare în așa fel încât banii europeni să ajungă la comunitățile marginalizate și să regândească programul „Masă sănătoasă în școli.”

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a fost acuzat de lipsă de integritate din cauza schimbării repetate a afilierii politice. Oficialul a fost, la început, susținut de Partidul Conservator condus de Dan Voiculescu, iar în perioada 2015-2017 a fost membru ALDE. Cîmpeanu fondează partidul Pro România, alături de Victor Ponta în 2017, iar în 2019 votează pentru investirea guvernului condus de Ludovic Orban. La scurt timp părăsește Pro România și se alături PNL-ului.

În urma alegerilor parlamentare din 2020, Sorin Cîmpeanu este desemnat ministru al Educației în Guvernul Florin Cîțu.

Citește și articolul: Sorin Cîmpeanu – reformator sau terminator? O asociație trage un semnal de alarmă privind distrugerea sistemului de educație din România

Articolul precedentUdrea încearcă în continuare să își schimbe pedeapsa: „Singura soluție posibilă este ACHITAREA MEA!”
Articolul următorCiolacu acuză fosta guvernare de dreapta: ”Sunt scumpiri cum n-au mai existat în ultimii 30 de ani”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.