Sursa foto: Pixabay

Mai multe persoane au protestat în fața Ministerului Educației din cauza decăderii continue a calității sistemului de învățământ din țara noastră și a măsurilor dezastruoase de reformă gândite de Sorin Cîmpeanu și consilierii săi. Organizatorul manifestării a fost Asociația Neamunit”.

Printre sloganurile afișate în fața sediului ministrului au fost : „Cîmpeanu, reformator sau terminator?”, ,,Profesori, vreți să fiți înlocuiți de niște softuri?”, „Digitalizarea înseamnă îngroparea învățământului”, ,, Expunre frecventă la tehnologie dăunează creierului copiilor.”

De asemenea, protestatarii au susținut că actuala conducere a Ministerului Educației încearcă să provoace haos total în rândul profesorilor și elevilor, „să dea lovitura de grație sistemului de educație, aflat deja în genunchi.”

Sorin Cîmpeanu, aspru criticat pentru „reformele” din Educație

Istoricul Mircea Platon, redactorul-șef al revistei „Convorbiri literare”, a declarat că este nevoie „să ținem cu dinții de elementele sistemului clasic”, să fie discutat scopul sistemului de învățământ plecând de la sentimentul național.  „Să cream oameni, generații care să stea pe propriile picioare”, a spus Platon.

Totodată, istoricul a susținut că sistemul de învățământ din România este distrus, de 32 de ani, într-un mod intenționat, programat și sistematic de către toți cei care l-au condus.

Mircea Platon a mai declarat că în ciuda planurilor-cadru și a programelor școlare modificate, abandonul școlar este foarte ridicat, iar numărul analfabeților funcționali este într-o continuă creștere.

„Învățământul românesc a devenit o sursă de venituri pentru edituri, experți, formatori, formatori de formatori, ong-uri. Școala, care era mult mai ieftină, a devenit o instituție care costă enorm”, a scris redactorul-șef al revistei „Convorbiri literare”.

Reamintim că istoricul Mircea Platon a lansat cartea „Deșcolarizarea României”, un studiu complet asupra reformelor din sistemul de învățământ. În cele 460 de pagini, autorul explică faptul că toate reformele luate de miniștrii Educației în ultimii ani au fost încadrate într-un plan bine pus la punct de distrugere a învățământului românesc.

Sursa foto: Twitter.

De asemenea, în carte, Mircea Platon susține că în cei 32 de ani, guvernanții și-au dorit să obțină generații de tineri lipsite de cunoștințe istorice, fără cultură, fără o conștiință națională și fără rădăcini.

În finalul cartii, scriitorul lansează un îndemn la rezistența și la apărarea a ce a mai rămas sănătos din învațământul românesc, propunând și o serie de soluții practice care ar trebui aplicate pentru a începe să ne vindecăm și să ne revenim.

Citește și articolul: Cîmpeanu: ”Numărul elevilor înscriși la Bacalaureat este cel mai mic din istoria postdecembristă”

Articolul precedentEconomia României a crescut în primele trei luni
Articolul următorPlanul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră a picat în Parlamentul European
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.