sursa foto: pixabay

Adriana, tânăra mamă din România care încearcă să afle de ce fiul său aflat a decedat la spitalul „Marie Curie” din Capitală, este purtată din nou din comisii. Abia după ce am aflat și noi de modul stupefiant în care se comportă instituțiile statului în acest caz, Ministerul Sănătății ne-a transmis, că „sesizarea petentei va fi analizată de o comisie mixtă”. Concret, raporul medico-legal în care se stabilește un diagnostic nesusținut de probe medicale, care ar fi condus la decesul fiului său, va fi reanalizat de experți de specialiști din cadrul Ministerul Sănătății și de cei din cadrul Ministerului Justiției, se arată într-o informare adresată Ziarului de Investigații.

Se întâmplă în România: Se fac expertize medico-legale cu medici fără drept de liberă practică?

Medicul primar legist Tudor Mariea nu are drept de liberă practică, este informația confirmată parțial de Colegiul Medicilor din România. Cu toate acestea, instituția NU a specificat de când acest medic e „inexistent” profesional, dar își pune semnătura pe rapoarte de expertiză care, iată, ajung la organele de urmărire penală, așa cum s-a întâmplat în cazul Adrianei, o tânără mamă din România care poartă cea mai absurdă luptă cu sistemul de Justiție din România.

Medicul legist Tudor Mariea a efectuat raportul de expertiză nr A1/7863/2017 prin care a stabilit o cauză a decesului nesusținută medical de nicio probă de laborator, așa cum au arătat și răspunsurile experților internaționali, la solicitarea Adrianei

Deși nicio analiză în plasmă, nici în LCR nu au susținut diagnosticul, tratamentul instituit a rămas cel pentru hiperglicinemie”, ne-a explicat Adriana. Totodată, ea a apelat la mai mulți autori străini, oameni din știința medicală, care i-au explicat ce presupune, de fapt, diagnosticul pus de medicii de români. Concluzia: diagnosticul nu este susținut de probe medicale”, ne-a precizat Adriana, tânăra mamă care luptă cu Justiția din România de cinci ani, în pofida dramei personale.

Articolul precedentFinlanda rămâne fără gaz rusesc
Articolul următorKelemen Hunor și provocările comunității maghiare din România
Georgiana DRAGOMIR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”