Sursa: Facebook

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că lucrările la podul de la Brăila au înaintat „destul de bine, dar nu foarte bine”, precizând că până acum s-au ridicat doar jumătate din cele 86 de tabliere.

Acesta a mai declarat că a avut discuții cu cel care construieşte drumul Brăila-Galaţi despre problemele pe care le întâmpină.

„E vorba de o pădure acolo, dacă nu mă înşel, tocmai de aceea noi în urmă cu două luni am schimbat parte din legislaţie, inclusiv pe acest subiect. Am mers pe aprobare tacită. Dacă în timp de 15 zile cei de la Apele Române, cei de la Romsilva, proprietarii de utilităţi, nu răspund antreprenorului sau celui care cere autorizaţie, certificat de urbanism, se consideră aprobare tacită”, a declarat Grindeanu.

„Merge și așa”- sloganul de țară prin care infrastructura României bate pasul pe loc

Totodată, Grindeanu a menționat faptul că înțelege că există nervozitate din partea „celorlalți”, dar este nevoie de o accelerare a ritmului de construcție.

„Lucrurile acestea trebuie să se mişte. Eu ştiu că există nervozitate din partea celorlalţi, dar dacă nu mişcăm rapid cel puţin proiectele majore de infrastructură în România şi mergem în acelaşi ritm nu vom avea infrastructură nici peste zece ani”, a mai spus Grindeanu, potrivit Digi24.

De asemenea, ministrul Transporturilor a dat asigurări că întârzierile vor fi recuperate, iar constructorul își va respecta termenele asumate.

„Podul și drumurile de acces, finalizate până la încheierea lui 2022, întregul contract finalizat anul viitor”, a scris Grindeanu pe o rețea de socializare.

Cu toate acestea, vicepremierul a declarat că este nemulțumit și de ritmul de operaţionalizare a celor aproximativ 5 kilometri de cale ferată cu dublu ecartament care face posibilă descărcarea în portul Galaţi a vagoanelor cu marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova.

Reamintim că în urmă cu o lună, Sorin Grindeanu a precizat că operaționalizarea transportului feroviar de marfă prin portul Galați se va putea face de la începutul lunii iunie dacă licitația se va desfășura fără probleme până pe 19 mai.

,,Deloc mulţumit, ca să vă spun direct. Ieri era termenul limită de depunere de oferte. Iniţial, s-au înscris trei societăţi comerciale. Am avut o discuţie cu directorul Direcţiei Regionale CFR şi urmează să intrăm într-o etapă şi mai scurtă, prin negociere directă, ce va fi foarte rapidă şi ne vom mişca şi noi foarte rapid”, a precizat ministrul Grindeanu.

Citește și articolul:Grindeanu știe de ce Cîțu nu s-a simțit bine alături de PSD

Articolul precedentArme letale, muniții și dispozitive explozive, descoperite în Ialomița
Articolul următorMircea Geoană susține că Rusia a eșuat lamentabil pe terenul de luptă
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.