Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

În urma a mai multe percheziţii efectuate în Ialomiţa, au fost descoperite arme letale, muniţii şi dispozitive explozive.

Poliţiştii prahoveni au efectuat, vineri, două percheziţii domiciliare în comunele Adâncata şi Jilavele din judeţul Ialomiţa relatează Agerpres.

Toate aceste arme, deosebit de periculoase, au fost descoperite la bărbaţi bănuiţi că se ocupau de vânzări ilegale, fără autorizație

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova informează că trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 28 şi 67 de ani au fost duşi la audieri. Atât armele, cât şi muniţia au fost ridicate de poliţişti, precizează G4 Media.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii ianuarie 2022, persoanele bănuite ar fi oferit spre vânzare arme letale, muniţii şi dispozitive explozive pe raza judeţului Prahova, fără ca aceştia să fie autorizaţi pentru astfel de operaţiuni. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite 2 arme letale, artizanale calibrul 12 şi 8 mm, 10 cartuşe letale calibrul 12 mm, două cartuşe letale calibrul 9 mm, respectiv 7,62 mm şi 30 de cartuşe neletale calibrul 9×27”, arată sursa citată.

Art 342: Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor

Ce spune legea în legătură cu posesia și vânzarea ilegală de arme:

  • Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
  • Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
  • Sustragerea armelor sau muniţiilor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
  • Portul armelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), fără drept, în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
  • Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) au ca obiect arme interzise sau muniţii, mecanisme ori dispozitive ale acestora, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
Articolul precedentNicolae Ciucă a vizitat una din companiile de elită ale României
Articolul următorGrindeanu, nemulțumit de podul de la Brăila: „Dacă nu ne mişcăm rapid nu vom avea infrastructură nici peste zece ani”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time