Sursa foto: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, vineri, societate Terapia din Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari companii de medicamente medicamente generice şi produse fără reţetă (OTC) din România, având o tradiție de 100 de ani.

Ciucă a precizat că Guvernul va asigura toate condițiile pentru ca societatea să se dezvolte.

(…) Să asigurăm condiţiile pentru a continua să vă dezvoltaţi, să garantaţi locuri de muncă specialiştilor, să continuaţi cercetările şi să produceţi medicamente de calitate”, a spus premierul, potrivit news.ro.

„Îmi face mare plăcere să vizitez una din companiile de elită ale României, cunoscută şi apreciată de toţi românii”

De asemenea, liderul liberal a precizat că Terapia Cluj-Napoca este un bun exemplu „că cercetarea de top îşi găseşte loc şi are viitor în societatea românească.”

„Că investiţiile serioase şi pe termen lung aduc beneficii oamenilor, comunităţii locale şi societăţii în ansamblu”, a declarat Ciucă.  

Totodată, oficialul a mai afirmat că Guvernul va fi un partener de încredere pe viitor pentru ca cetățenii să aibă acces la un tratament modern la ei în țară.

„Avem tot interesul să asigurăm condiţiile pentru a continua să vă dezvoltaţi, să garantaţi locuri de muncă specialiştilor, să continuaţi cercetările şi să produceţi medicamente de calitate şi accesibile pentru români”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

 Reamintim că Societatea Terapia a fost înființată în 1921, iar în urmă cu 23 de ani a dvenit prima companie farmaceutică care a primit Bună Practică de Laborator (BPL) eliberată de Agenţia Naţională a Medicamentului. 

În 2002 a fost înființat Departamentul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică din cadrul Terapia, principalul rol al departamenului fiind acela de a servi drept centru dedicat desfășurării studiilor de bioechivalenţă şi biodisponibilitate

La zece ani distanță, acesta și-a schimbat denumirea, devenind devenind Centrul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică Terapia.

Reamintim că astăzi, 20 mai, Nicolae Ciucă a văzut „o mașină a viitorului”, E-car Concept, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Este nevoie să continuăm proiectele care încurajează achiziționarea de mașini electrice, inclusiv prin programe guvernamentale, iar faptul că acestea câștigă teren de la an la an este un bun semnal”, a scris Ciucă pe o rețea de socializare.

Citește și articolul: Ciolacu: ”M-am săturat ca PSD să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite și nerealiste”

Articolul precedentMii de refugiați ucraineni s-au angajat în România. Cei mai mulți lucrează în industria prelucrătorare
Articolul următorArme letale, muniții și dispozitive explozive, descoperite în Ialomița
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.