Voiculescu, pe repede-înainte la atac: Florin Cîțu, asemănat cu Ponta

Declarându-se „șocat”, fostul ministru a spus, în cursul serii trecute, că nu ştie „dacă avem de a face cu un nou Ponta sau, poate că e o întâmplare, poate că e nervos în perioada asta şi nu-l mai înţeleg eu, dar ce se întâmplă în ultimele zile mi se pare pur şi simplu halucinant”

În timp ce fostul secretar de stat, Andreea Moldovan, pare să-și fi acceptat cu demnitatea demiterea, nu același lucru se poate spune și despre Vlad Voiculescu, ministrul demis al Sănătății. Dacă înainte abia dacă-l zărea cineva pe la televiziuni, imediat după demitere, Voiculescu a început o campanie de marketing, onorând invitații peste invitații, ba pe la radio, ba pe la televiziuni. În plus, dacă este să luăm în calcul strict ziua de ieri, fostul ministru s-a prezentat la Europa FM, ca mai apoi să accepte invitația realizatorului Dragoș Pătraru. În ambele cazuri, Vlad Voiculescu a reacționat virulent, încă vizibil deranjat de demitere, dinamitând spațiul public cu informații cărora, însă nu le-a adus și dovezile necesare. „În ultimele zile eu sunt şocat, nu ştiu dacă avem de a face cu un nou Ponta sau, poate că e o întâmplare, poate că e nervos în perioada asta şi nu-l mai înţeleg eu, dar ce se întâmplă în ultimele zile mi se pare pur şi simplu halucinant”, a declarat aseară Vlad Voiculescu, la PRIMA TV.

Schimbarea la față a lui Vlad Voiculescu

Încă de la intrarea sa pe scena politică, Voiculescu a fost perceput ca fiind acel politician blând, cu reacții intârziate (dar calculate, îl scuzau unii), capabil să privească în gol minute în șir (după cum s-a putut vedea în documentarul „Colectiv”). Ulterior demiterii, aveam să vedem un om schimbat, un om capabil să aducă acuzații grave colegilor de la guvernare. Acuzații pe care ar fi putut să le demonstreze, însă a preferat să se limiteze la aruncarea lor în spațiul public, în forma lor brută, neprocesată și nemestecată. „Eu nu cred că liderul unei echipe poate să mai fie acolo ca lider al echipei dacă nu are niciun fel de spirit de echipă, dacă foloseşte orice breşă, orice mică problemuţă, falsă câteodată, ca să dea într-un membru al echipei. Şi vedem ce s-a întâmplat la Foişor. La Foişor, Ministerul Sănătăţii nu a avut nicio implicare altfel decât că a aprobat o acţiune a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă într-un spital care aparţinea Primăriei. Lucrurile s-au gestionat mai degrabă prost. Dacă mă uit în urmă, vedem că nu s-a cerut nici măcar demisia managerului, nu s-a cerut demisia celui care a coordonat acţiunea sau a şefului său, adică DSU, MAI nu s-a discutat niciun moment, dar niciun moment, în schimb, cine a fost vinovatul de serviciu? Ministrul Sănătăţii care, repet, nu a iniţiat acţiunea, nu a coordonat acţiunea, nu a fost la faţa locului şi nici nu avea ce căuta”, a mai spus aseară Voiculescu, la „Starea Nației”.

În cadrul aceleiași emisiuni, fostul ministru a fost întrebat ce poziție va lua dacă propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății nu va purta tot numele lui. Dând asigurări că nu are de gând să plece din partid, acesta a adăugat că va face tot posibilul ca pe viitor să servească interesul public, așa cum știe el mai bine.

Voiculescu, despre afirmațiile premierului Cîțu, la adresa sa: „E o minciună”

De menționat că ieri, la Europa FM, Vlad Voiculescu spunea că nu vede de ce ar fi exclus din variante, la alegerea noului ministru al Sănătății, întrucât n-ar exista niciun argument care să împiedice o astfel de decizie.

Articolul precedentPremierul Cîțu anunță posibilitatea unui „statut special” pentru proprietarii de restaurante care își vor vaccina angajații
Articolul următorȚara Făgărașului luptă pentru o Românie mai curată: voluntarii au strâns 100 de tone de deșeuri
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.