Premierul Florin Cîțu a declarat, în cursul serii trecute, că are un plan potrivit căruia restaurantele ar putea să beneficieze, în curând, de o nouă regulă. Conform spuselor premierului, totul va fi legat de evoluția campaniei de vaccinare, sfătuindu-i pe cei din domeniul Horeca să-și vaccineze personalul. Astfel, spune Florin Cîțu, există posibilitatea ca restaurantele și pub-urile să nu mai fie afectate de rata de incidență și nici, ulterior, închise.

Florin Cîțu propune schimbarea regulilor pentru restaurante

Învitat, în cursul serii trecute, imediat după ședința coaliției, la Digi24, Florin Cîțu a vorbit despre campania de vaccinare, insistând că aceasta este singura cale prin care viața poate reveni la normal. Mai mult, acesta a spus că ar fi propus ca acele restaurante care aleg vaccinarea personalului, să beneficieze de o excepție de la regulă, în cazul în care în localitatea respectivă rata de infectare este una peste nivelul de „platou”.

Voiculescu, despre afirmațiile premierului Cîțu, la adresa sa: „E o minciună”

„Pentru restaurante am propus, discutăm, nu e o decizie luată, că, dacă își vaccinează tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență, crește scade rata de incidență să-i închidem. Dacă are tot personalul vaccinat să aibă un statut special”, a declarat Florin Cîțu, citat de Hotnews.ro.

Mai mult, premierul Cîțu a reamintit faptul atunci când vorbim despre campanie de vaccinare, vorbim despre un efort colectiv, așadar i-a îndemnat pe toți formatorii de opinie să participe activ la mobilizarea populației în scopul vaccinării. „Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Eu cred că implicarea tuturor actorilor din economie, pentru că vrem să revenim la normalitate, va ajuta foarte mult această campanie de vaccinare. Până la urmă, depinde doar de noi. Guvernul va face tot ce poate, dar Guvernul nu este cel mai bun administrator al resurselor din economie. Şi este bizar să vii să ceri de la Guvern, când de fiecare dată spui să te lase Guvernul în pace. Ceea ce am făcut eu a fost să pun la dispoziţie dozele de vaccin. (…) Toate resursele le-am pus, sunt din partea Guvernului, dar trebuie şi din partea cealaltă, trebuie să vrem cu toţii să revenim la normalitate şi dacă vrem să revenim la normalitate trebuie să ne vaccinăm, nu există alte căi”, a mai spus Florin Cîțu, conform sursei citate anterior.

Articolul precedentCea mai albă vopsea din lume combate schimbările climatice
Articolul următorVoiculescu, pe repede-înainte la atac: Florin Cîțu, asemănat cu Ponta
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.