Parlamantarul USR PLUS, Iulian Bulai, a reacționat vehement la auzul veștii că Oana Stănciulescu, fostă jurnalistă la Antena 3 și Realitatea, ar putea deveni noul șef al Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Bulai n-o vrea pe Stănciulescu

„Consider această propunere ca fiind inoportună. Holocaustul a fost una dintre cele mai mari crime la adresa umanității. Toți cei care legitimează această crimă sau care încearcă să cosmetizeze istoria, nu pot ocupa poziții de demnitar în statul român”, scrie Bulai pe Facebook, ca răspuns la articolul scris de G4Media în care se vorbea despre eventualitatea numirii Oanei Stănciulescu în fruntea CNSAS. Numire ce ar avea să fie făcută chiar de președitele Klaus Iohannis, de altfel.

Oana Stănciulescu, acuzată că ar avea opinii pro-legionare și că ar nega Holocaustul

Mai exact, G4media.ro relata cum Stănciulescu, fostă ziaristă, ar fi criticat în termeni duri o lege care sancționa promovarea legionarismului, perioadă în care, se asemenea, își atrăgea și numeroase critici pe motiv că ar promova doctrina legionară. În 2016, aceasta era propusă membră a Consiliului de Administraţie a TVR, ceea ce, din nou, avea să atragă nemulțumiri, o reacție venind inclusiv din partea Institutului „Elie Wiesel”, din cadrul Ambasadei Israelului.

„Desemnarea Oanei Stanciulescu drept reprezentant in Consiliul de Administratie al TVR, institutie publica, este incompatibila cu asumarea si promovarea memoriei victimelor Holocaustului din Romania”, arăta Institutul „Elie Wiesel”, într-un comunicat de presă.

Scrisoarea deschisă semnatp de o serie de personalități

„Doamna Stănciulescu a fost extrem de activă în  combaterea legii 217, supranumită în media „legea antilegionară“. Am aminti că această lege a fost propusă de parlamentari PNL, cu scopul de a împiedica propaganda extremistă din România. Doamna Stănciulescu, împreună cu alţi colegi ‘întru credinţă’ neolegionară au atacat brutal  Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“, organism al Guvernului României şi au adus injurii grosolane directorului general al Institutului”, se arăta într-o scrisoare deschisă semnată de zeci de personalități. 

Oana Stănciulescu, la Sighetul Marmației / Foto: Facebook

George Simion solicită Guvernului să plătească restanțele angajaților Companiei Naţionale a Uraniului

Articolul precedentPrefectul Capitalei anunță că Bucureștiul nu va fi carantinat
Articolul următorFirea condamnă proiectul consilierilor USR PLUS, de dizolvare a unor companii municipale
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.