Prefectul Capitalei anunță că Bucureștiul nu va fi carantinat

Chiar dacă ipoteza carantinei este, în acest moment, una exclusă, Alin Stoica a anunțat că se vor înmulți controalele în piețe și supermarketuri, mai ales în weekend

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că Bucureștiul nu va intra în carantină, cel puțin nu în momentul acesta. În prezent vorbim despre o incidență a cazurilor de 4,6 la mia de locuitori. Cu toate astea, pentru că o măsură trebuie, totuși, luată, Stoica a precizat că se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe. „Deocamdata măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am facut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine,” a spus Alin Stoica, pentru Aleph News.

Prefectul a anunță o ședință a comitetului pentru situaţii de urgenţă, pentru analizarea situației curente a Capitalei

„Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este ca deocamdată să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului,” a mai spus Alin Stoica.

Prefectul a adus în discuție inclusiv situaţia celor care locuiesc pe lângă București și care sunt nevoiți să facă naveta zilnic la locul de muncă sau la instituțiile de învățământ unde studiază. „Avem deja o colaborare între poliţia Bucureşti şi Ilfov pentru filtre. Deocamdată aceasta este masura. Ştim că există trafic intens între Bucureşti şi Ilfov. Încercăm prin aceste filtre să prevenim intrări masive dinspre Ilfov de persoane infectate. Şi colegii din Ilfov sunt în legătură cu prefectura. Dumnealor au luat măsuri pentru că circulaţia persoanelor să fie limitată.”, a completat Alin Stoica.

Trenul metropolitan, soluția lui Nicușor Dan pentru traficul aglomerat

Articolul precedentGeorge Simion solicită Guvernului să plătească restanțele angajaților Companiei Naţionale a Uraniului
Articolul următorBulai n-o vrea pe Oana Stănciulescu în fruntea CNSAS
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.