Invitată în cursul serii trecute în platourile unei emisiuni de la Antena 3, Gabriela Firea, fost edil al Capitalei, în prezent senator PSD, a vorbit despre proiectul consilierilor generali USR PLUS, de a desființa 16 dintre companiile municipale. În opinia acesteia, decizia ar putea fi una greșită, în condițiile în care, spune Firea, acestea ar fi fost înființate cu scopul precis de a fluentiza lucrările, la un preț accesibil.

E o diferență enormă între ceea ce s-a spus în campanie electorală și ce se întâmplă acum, dar asta constatăm și în cazul altor probleme din Capitală

Gabriela Firea, la Antena 3, vineri seara

Astfel, fostul primar general susține că, în timpul mandatului acesteia (2016-2020), nu ar fi „făcut altceva decât ceea ce s-a întâmplat de 20 de ani în întreaga Uniune Europeană și anume înființarea unor companii municipale care sub nicio formă nu au preluat și nu au cum să preia tot ceea ce înseamnă dezvoltarea orașului, în sensul anulării sau limitării contractelor companiilor private.”, a adăugat Gabriela Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea insistă că numirile în companiile municipale nu ar fi avut componentă politică

Bulai n-o vrea pe Oana Stănciulescu în fruntea CNSAS

„Caracatița nu a existat și nici nu poate să existe așa ceva”, a spus Firea, adăugând că există legi care guvernează domeniul administrativ și doar declarațiile politicianiste din campaniile electorale pot să găzduiască astfel de idei. „Nu doar în Adunările Generale ale Acționarilor, care curpind reprezentanții Consiliului General, sunt acum membrii USR PLUS și PNL, ci și în consiliile de administrație, acolo unde noi nu am numit oameni politici”.

În plus Firea a mai spus că numirile în funcții nu ar fi avut neaparat un caracter politic. „La companiile municipale noi am avut recomandări de specialiști în toate domeniile de activitate, profesori universitari, academicieni, deci oameni care reprezintă zona tehnica sau zona universitară”, a concluzionat Gabriela Firea.

Articolul precedentBulai n-o vrea pe Oana Stănciulescu în fruntea CNSAS
Articolul următorFlavia Groșan, „medicul anti-sistem”, mare admiratoare a Dianei Șoșoacă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.