Sursa: brasovcity.ro

Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, susține că după plecarea lui Cioloș din fruntea partidului, USR are nevoie de o regândire a modului de a face politică, precizând că e momentul eliminării taberelor din interior.

Totodată, politicianul a declarat, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că în momentul de față, USR are nevoie de fiecare om bun pentru a reveni printre primele partide politice din România.

„E foarte important să înţelegem că ăsta e un simptom al greşelilor făcute şi să resetăm inclusiv atmosfera în intern şi felul în care se iau deciziile. Iar pentru asta sistemul de vot dintr-un partid democratic ar trebui să fie un sistem de vot proporţional astfel încât fiecare voce să aibă o putere şi o reprezentare în funcţie de ponderea respectivă”, a spus Coliban, potrivit news.ro.

„Miza cea mai mare este unde vom fi în 2024”

De asemenea, primarul municipiului Brașov își dorește ca USR să acapareze tot electoratul de centru-dreapta și să fie prima obțiune, afirmând că dacă până la sfârșitul anului partidul nu va avea cel puțin 17% nu va fi relevant la alegerile de peste doi ani.

„Până în decembrie 2022, dacă nu suntem la 17%, o să ne fie foarte greu sau imposibil să mai fim relevanţi în 2024 şi după aceea ne uităm cum facem ca în lunile rămase, în zece luni, să ajungem acolo”, e de părere Coliban.

Totodată, acesta a mai precizat că relația sa cu Drulă este una normală, afirmând că l-a sunat imediat după ce a fost numit președinte interimar al USR.

„L-am sunat să îi spun ce cred că e important să facem în următoarea perioadă, am avut un dialog normal, civilizat chiar nesperat de deschis şi în continuare suntem amândoi membri în Biroul Naţional, eu vicepreşedinte, el preşedinte interimar”, a declarat primarul Braşovului.

Întrebat dacă are de gând să candideze pentru președinția USR, Coliban a spus că nu poate să fie președinte de partid și primar în același timp.

„Nu cred că am cum să fiu preşedinte de partid şi primar în acelaşi timp. Cred că miza este foarte mică pe cine va fi preşedinte, pentru că ar trebui să scăpăm de sindromul salvatorului, ”l-am pus pe ăla, ştie el ce să facă, se descurcă”. Nu, depinde de fiecare dintre noi şi pentru asta trebuie să ne uităm la motivaţia membrilor şi trebuie să ne uităm la mecanismele interne şi la cum le facem să fie solide”, a concluzionat primarul Brașovului.

Allen Coliban, primarul Brașovului: „Dăm bilete gratuite pe RATBV celor care reciclează”

Articolul precedentIohannis și Ciucă fac front comun împotriva manifestărilor rasiste şi xenofobe
Articolul următorAzil de bătrâni, evacuat după o explozie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.