Sursa foto: Gândul.ro
Sursa foto: Gândul.ro

Un azil de bătrâni din Timişoara a fost evacuat după o explozie provocată de un bărbat de 80 de ani.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de duminică, 20 februarie.

Aparent, bărbatul în cauză și-a aprins o țigară în timp ce folosea o mască de oxigen.

Iniţial, o butelie portabilă de oxigen a explodat în jurul prânzului într-un azil de bătrâni din Timișoara. Din fericire, nu a fost urmată de un incendiu

Echipajele de prim-ajutor venite la fața locului au evacuat pacienții, iar autorul incidentului, un octogenar care a încercat să își apridă o țigară în timp ce folosea aparatul, a fost transportat la spital, precizează Gândul.ro.

Echipajele de intervenție de urgenţă au fost sesizate, duminică, la ora 11:46, prin apel la 112, despre producerea unei explozii a unui aparat de oxigen la căminul de bătrâni „Azil Royal” din Timișoara.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, pentru gestionarea evenimentului a fost alertat Detasamentul 1 de Pompieri Timișoara, iar la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă si spumă, o ambulanță SMURD tip B, o ambulanță SMURD tip C cu un ofițer și zece subofițeri.

Din fericire, odată ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu, totuși, au evacuat 12 persoane aflate la nivelul etajului 2 al construcției și au ventilat toate încăperile.

Incidentul s-a produs într-un salon de la etajul 2 al clădirii în care se aflau doi pacienți

Unul dintre pacienți, dependent de oxigen și care folosea o mască de oxigen a încercat să-si aprindă o țigară, moment în care s-a produs explozia. Pacientul, un bărbat in vârstă de 80 ani, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 în zona feței și posibile arsuri ale căilor respiratorii fiind intubat și transportat la UPU Spitalul Județean”, a transmis ISU Timiș.

Articolul precedentPrimarul Brașovului, despre USR la alegerile din 2024: „O să ne fie foarte greu sau imposibil să mai fim relevanţi”
Articolul următorMAE le cere românilor să părăsescă Ucraina „cât mai curând”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time