Sursa Foto: Garda de Mediu Timiş
Sursa Foto: Garda de Mediu Timiş

Primăria Municipiului Timişoara a fost amendată de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Timiş cu suma de 60.000 de lei.

Garda de Mediu Timiș a anunțat, joi, pe Facebook, că acest control a fost realizat ca “urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Timișoara”. Prin urmare, comisarii au constatat că aspectele reclamate se confirmă.

Controlul a fost efectuat în urma mai multor de sesizări făcute de către populație și societatea civilă

Conform Gărzii de Mediu au precizat că starea de salubrizare în Timișoara lasă de dorit. Pe domeniul public au fost găsite deșeuri. În plus, măturatul stradal pe lângă borduri lipsește cu desăvârșire, iar frunzele nu au fost colectate și predate către operatorii autorizați.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş, Luci Muşuroi, a declarat, pentru News.ro, că aceasta este amenda maximă care poare fi dată Primăriei Timişoara, pentru mizeria de pe străzi.

Comisarii GNM CJ Timiș au efectuat un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timișoara

Pentru neconformitățiile constatate comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sanctiune contravențională, în valoare de 60.000 lei, conform art. 96 alin (2) pct. 3 din OUG 195/2005 cu modificările și completările ulterioare și au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiș a unui grafic de salubrizare pe străzi, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook.

Sperăm ca instanţa să nu transforme această amendă în avertisment, aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Din păcate, noi nu avem suficienţi oameni care să facă atâtea controale câte ar trebui. Avem doar trei echipe a câte doi oameni, iar sesizările sunt multe”, a precizat Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş.

Dominic Fritz a anunţat că, în acest an, va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea îi plăteşte pentru curăţenia stradală în Timişoara.

De asemenea, edilul a precizat că, pentru următorul contract de salubrizare, va cumpăra serviciile unui consultant.

Articolul precedentMinistrul Sănătății încurajează purtarea în continuare a măștii de protecție
Articolul următorMinistrul Vîlceanu susține că PNRR a devenit o dispută politică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time