Dan Vîlceanu (captură video)

Dan Vîlceanu a declarat, vineri, 18 februarie, că PNRR-ul românesc a reușit să se califice între primele cinci din Uniunea Europeană, precizând că toate acuzațiile aduse de anumiți politicieni că a fost negociat prost nu sunt întemeiate.

Acesta a mai adăugat faptul că toate lucrurile trecute în PNRR ( reforma pensiilor, construcția de spitale și autostrăzi, reforme de mediu) vor schimba România.

„Pur și simplu este doar o discuție politică în momentul de față. Sau că în PNRR, unde sunt miliarde pentru spitale, e o sumă pentru consultanță și e rău și pur și simplu am început să vorbim despre PNRR ca fiind un lucru rău pentru România, ceea ce este din punctul meu de vedere halucinant”, a spus Vîlceanu, potrivit RFI.

Vîlceanu: „Toți miniștrii PSD își fac datoria”

Mnistrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vorbit și despre demersul lui Rafila, care a cerut Corpului de Control să facă o investigație, după ce a afirmat că a văzut în PNRR finanțări de 25 de milioane de euro pe consultanță, pentru un proiect de 5 milioane de euro.

„Sunt convins că a făcut-o având dânsul probabil o logică. Eu mă concentrez pe lucrurile mari și cred că românii vor să vadă de la noi reforme adevărate, scrise acolo și investiții mari”, a mai spus demnitarul.

De asemenea, Vîlceanu a precizat că acum nu este momentul ca Executivul să se concentreze pe detaliile mărunte ci trebuie să „livreze” românilor niște lucruri pe care le așteaptă de mai bine de 30 de ani.

Totodată, Vîlceanu e de părere că e nevoie de consultanță în PNRR. „Deci eu cred că sunt anumite domenii, sunt anumite lucruri, pe care nu le poți face, decât luându-ți consultanța necesară (…) Eu nu cred că sunt în Ministerul Sănătății în momentul de față oameni care să știe să facă o agenție pentru dezvoltarea investițiilor în sănătate, nu cred. Dacă sunt, foarte bine, dar eu nu cred că sunt”, a mai spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă i-a cerut să nu își mai critice colegii de la PSD, Vîlceanu a precizat că au existat discuții în acest sens, afirmând că mereu vor fi diferențe de opinie, fiind două partide cu viziuni diferite.

Cu toate acestea, Vîlceanu a precizat că fiecare ministru social-democrat din Guvern își face datoria când vine vorba de PNRR.

„Trebuie să rămână măcar acest mesaj pe care încerc să-l ofer publicului că una spune popa și alta face, deci în ceea ce privește PNRR, toți miniștrii PSD își fac datoria și discursul public e cu totul altceva”, a concluzionat Vîlceanu.

Ministrul Vîlceanu, nemulțumit de absorția fondurilor europene de la Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății

Articolul precedentPrimăria Timișoara a fost amendată cu 60.000 de lei pentru mizeria de pe străzi
Articolul următorCât mai rezistă Florin Cîțu în fruntea PNL-ului?
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.