Cristian Popescu Piedone (captură video)

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a prezentat o altfel de „vinerea verde” pe străzile Bucureștiului.Deschizător de drum pentru funcționarii din primărie, „înarmați” fiecare cu câte trei puieți de tei, edilul Piedone a pornit în campania de plantare, de toamnă, după ce astă primăvară a plantat flori, pe scuarurile de pe Calea Ferentari și Calea Rahovei. La fel ca și cele 10.000 de begonii plantate atunci și primite ca donație din partea lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, și teii, ce au fost puși astăzi sunt tot cu titlu de donație.

„Este gospodar priceput, Robert! Are pepinieră! Tot ce-i verde prin Sectorul 3… produce, nu cumpară! Îmi place! Și noi vom avea pepinieră, dacă Dumnezeu va rămâne lângă noi! Până atunci, ne ajută prietenii”, l-a lăudat primarul Piedone pe donatorul celor 2.000 de tei.

Parfumul florilor de tei,

Ce m-a-mbătat în tinereţe,

Îl simt şi acum, la anii mei,

Cum mă mângâie cu blândeţe”. (C-așa zice poetul Corneliu Culman. Și-mi place!)

Cristian Popescu Piedone, Facebook

„Este o acțiune prin care Sectorul 5 va înverzi. O facem pentru oxigenul viitor al copiilor noștri, al nepoților noștri”, le-a spus Piedone celor peste 200 de participanți, voluntari, la evenimentul de vineri.

„O mie de tei respiră, deja, împreună cu noi, aici în 5! Și o mie de angajați ai primăriei sectorului 5 le sunt nași! Fiecare puiuț de tei, dragilor, are nașul lui! Cel care l-a sădit astăzi… i-a devenit naș! Și va avea grijă de el să crească mare și sănătos!

Că… așa ne-am sfătuit: Cine sădește, să se și îngrijească de viața puiului de tei.Și-am luat-o la pedalat prin sector, cu tot cu teii.

Unde am crezut că-i loc prielnic… acolo am sădit! Pentru viitor, pentru sănătatea tuturor și… pentru bucuria noastră sufletească. Și restul puieților vor avea nași! De mâine! Înverzim Sectorul 5, dragilor! Pentru că are mare nevoie! Și pentru că noi avem nevoie de aer bun”, a scris primarul Piedone pe contul său de socializare, adăugând acea vorbă românească,  foarte potrivită pentru acțiunea de astăzi. „N-am făcut lucruri mărețe, dar măcar am plantat un pom”.

VIDEO. Piedone a plantat flori în Sectorul 5

Articolul precedentFirea: „Nicușor Dan «are grijă de bucureșteni», așa cum a promis în campanie”
Articolul următorCum poți să rămâi pacientul nimănui dacă ai Covid. Medicul Daniela Pană a arătat cum „NU ai voie” să fii depistat pozitiv în weekend