Cristian Popescu Piedone (captură video)

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a participat, activ, așa cum i-a obișnuit deja pe cetățenii din acest sector, la o acțiune de plantare de a peste 10.000 de begonii pe două dintre principalele artere, Calea Ferentari și Calea Rahovei. Florile au fost donate de către Primăria Sectorului 3, din serele proprii.

Alături de primarul Piedone au mai fost city-managerul, cei doi viceprimari, mai mulți directori și consilieri din cadrul Primăriei Sectorului 5, precum și peste 500 de voluntari din cadrul administrației locale, dar și angajații de la Amenajare Edilitară și Salubrizare și Administrația Domeniului Public.

„În această zi însorită am avut oportunitatea de a aduce o pată de culoare pe două dintre arterele principale de pe raza sectorului. Cu această ocazie vreau să mulțumesc Primăriei Sectorului 3, respectiv primarului, Robert Negoiță, pentru donarea celor 10.000 de begonii, care de astăzi vor înfrumuseța și înviora peisajul din Sectorul 5”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Piedone, bine privit de cetățenii din sector

Acțiunea a fost bine primită și privită de către cetățeni, care până la preluarea mandatului de către Piedone nu erau obișnuiți cu astfel de imaginii, să vadă primarul „cum pune mâna pe sapă” și plantează flori.

De altfel, edilul Sectorului 5 a precizat că săptămâna viitoare va merge în audiență la Primarul general, Nicușor Dan, pentru a solicita darea în administrare a unora dintre străzile care se află pe raza acestui sector, dar care sunt „sub umbrela” Administrației Străzilor. Pentru o întregire a imaginii viitoare a acestui sector este necesar ca și străzile sau spațiile verzi aferente să fie reabilitate sau îngrijite corespunzător. Pe lângă acestea, are în intenție să ceară și anumite scuaruri cu spații verzi ce se află la ALPAB.  „Este o anomalie, ei (nr. ALPAB)  îl cosesc, dacă se ocupă de asta, iar eu trebuie să plătesc. Am zis că voi plăti de la bugetului Sectorului 5 doar pentru ceea ce beneficiază locuitorii sectorului”, a menționat edilul, adăugând că prin această trecere dintr-o administare în alta, pe lângă faptul că va degreva bugetul general de aceste cheltuieli, va putea să se ocupe mai bine de ceea ce ține efectiv de sector, lucru cerut în nenumărate ori de cetățenii din Sectorul 5.   

Iar pentru a reuși acest lucru, cel mai bine este să ai controlul asupra lor. 

Școlile din Sectorul 5, dotate cu echipamente achiziționate din fonduri europene

Articolul precedentSimion acuză Guvernul de implicare în „mafia gunoaielor”
Articolul următorBoc îl susține în continuare pe Cîțu: „Am un motiv particular şi egoist”